Yoğurt, keke nem ve hafif ekşi bir tat katarak lezzetini artırır. Şekerle iyice çırpıldığında kek daha pürüzsüz ve yumuşak bir kıvam kazanır. Fırından yayılan mis gibi kokusuyla yoğurtlu kek her daim ev yapımı lezzetlerin favorilerindendir.
Soğuk yoğurt kek hamurunun kıvamını bozabilir. Yoğurdu önceden çıkarıp oda sıcaklığında bekletin ki kek daha kabarık olsun.
Hamurun fazla karışması kabartma tozunun etkisini azaltır. Un ve kabartma tozunu en son eleyip ekleyin, sadece karışacak kadar hafifçe spatula ile karıştırın.
Şeker yoğurdun içinde çözündüğünde kek daha nemli ve yumuşak olur. Önce yoğurt-şeker ikilisini çırpıp sonra yumurta ve sıvı malzemeleri ekleyebilirsiniz.
Kekler soğuk fırına girerse kabarması zor olur. Fırını mutlaka 180°C’ye önceden ısıtın, kekinizi orta raflarda pişirin.