Bu sayıda hem denediğimiz hem de görselleri ile sizleri buluşturduğumuz kolay hazırlanabilir reçeteler yaratmaya çalıştık... Evinizde rahatlıkla hazırlarken yaratıcılığınız ile farklılaştırabileceğiniz bu reçeteler yazdan sonbahara geçerken vazgeçilmeziniz olacak. Mutlaka denemenizi öneririm. Şimdiden afiyet olsun...
Meyve, baharat ve buzla harmanlanmış tariflerle kahvenizi kişiselleştirin, kendi yaz ritüelinizi yaratın...
Fotoğraflar: Emre Arıcan / Mekan: Usla Akademi - Skola Roastery
Klasik V60 demlemesine yıldız anason dokunuşu ve zarif bir soğukluk: Yıldız anasonlu soğuk V60 demleme tarifi, kahve keyfinize aromatik bir boyut kazandırıyor.
Malzemeler
20 gr filtre kahve
240 ml sıcak su (94-95 °C)
100 ml buz
1 adet yıldız anason
V60 dripper ve cam server
Yapılışı:
Demlemeye başlamadan önce V60 ekipmanınızı hazırlayın. Filtre kahvenin üzerine 1 adet yıldız anason ekleyin. 94-95 °C sıcaklıktaki 240 ml suyu, V60 ile yavaş yavaş dairesel hareketlerle dökerek kahvenizi demleyin. Cam server’ın içine önceden 100 ml buz yerleştirin. Demlenen kahveyi buzlu server’a aktararak anında soğutun. Kahveniz soğuyunca fincana alarak servis edin.
Doğal tatlılığı hurmadan, sıcak aromayı tarçından alan bu tarifle kahve molalarınıza yumuşacık bir dokunuş katın. Hurmalı, tarçınlı latte tarifi, sıra dışı ama tanıdık bir tat sunuyor.
Malzemeler
1 adet hurma
18-20 gr espresso için öğütülmüş kahve
150 ml süt
1 adet çubuk tarçın
Yapılışı:
Hurmayı püre haline getirerek portafilter’a kahveyle birlikte yerleştirin. Double espresso demleyin. Sütü 70 °C’yi geçmeyecek şekilde ısıtıp krema kıvamına getirin. Demlediğiniz kahvenin üzerine sütü ekleyin. Servis ettiğiniz fincana 1 adet çubuk tarçın yerleştirin. Tarçının aromasını bırakması için 2 dakika bekledikten sonra latte’niz servise hazır.
Vanilya özütü, buz gibi espresso ve karamelin eşsiz uyumu: Vanilyalı, karamelli soğuk espresso tarifi, yaz günlerinde ferahlatıcı bir alternatif sunuyor.
Malzemeler
1 çubuk vanilya
1 double espresso
5-6 adet buz
Damak tadınıza göre karamel ve vanilya şurubu
Yapılışı:
Çubuk vanilyadan özüt çıkarın. Double espresso’yu demleyin ve vanilya özütü ile birlikte buzla shaker’da güçlü şekilde çalkalayın. Cam bardağın tabanına karamel ve vanilya şurubunu damak zevkinize göre ekleyin. Shaker’daki köpüklü karışımı bardağa boşaltın. Hemen servis edin.
Narenciye tazeliğini espresso’yla buluşturan Arancia Caffè, portakal aromalı süt köpüğü ve bitter çikolata eşliğinde sunulan rafine bir lezzet.
Malzemeler
18-20 gr espresso için öğütülmüş kahve
1 portakal kabuğu (ince rendelenmiş, beyaz kısmı olmadan)
150 ml süt
Yanında servis için bitter çikolata
Yapılışı:
Kahveyi portafilter’a yerleştirirken içerisine portakal kabuğunun yalnızca bir yüzünü rendeleyerek ekleyin. Double espresso demleyin. 150 ml sütü ısıtarak krema kıvamına getirin. Espresso üzerine sütü dökerek latte hazırlayın. Üzerine çok az portakal kabuğu rendeleyerek koku ve görsellik katın. Yanında bitter çikolatayla servis ederek lezzeti tamamlayın.