Yaz Aylarının İncisi Bodrum’dan Bir Esinti

28 Kasım 2025, 12:15 tarihinde güncellendi.
Ege’nin bereketli topraklarından Bodrum’un güneşli mutfağına uzanan lezzet dolu bir yolculuk… Halikarnas Balıkçısı’nın izinde, yerel malzemelerle hazırlanmış özel tarifler ve Bodrum’un ilham veren tatlarıyla dolu bir yaz esintisi.
Yaz Aylarının İncisi Bodrum’dan Bir Esinti

Zorlanmadan geçirdiğimiz bir kış sonrası yaz; sıcak güneşiyle, iklimlerin kayması nedeniyle daha da sıcaklaşan günleriyle bizleri güneye, tatillere sürükledi. Temmuz ayı içinde, şarkılardaki gibi “Bodrum Bodrum” diyerek yolumu Halikarnas Balıkçısı’nın var ettiği, tanıttığı ilçeye yönlendirdim. Bodrum; kalesi, müzesi, dünyanın 7 harikasından biri olan Mausoleum’u, Balıkçı’nın kendi elleriyle diktiği bella sombra ağaçları, hâlâ tertemiz kalabilen turkuaz denizi ile beni her zaman büyüler. Son 5-6 yılda şef restoranları ve fine dining ekolü atılımlar öne çıksa da bu restoranların yerel malzeme kullanımına önem verilmesi takdire şayan bir durum.

Marina karşısında yeni açılan Karma, işte bunlardan birisi. Ege mirasını sürdürülebilir, mevsimsel ve zanaatkar mutfağıyla birleştirerek özgün lezzetler sunan mekanda, Sinan Hamamsarılar’ın menüsünü oluşturduğu yemekleri tadımladım. Ayrıca konakladığım The Karia Otel; müdürü Pirağa Bayraktar’ın konukseverliği, yöre mutfağı, otelin bakımlı muhteşem bahçesi ile beni nostaljik bir yolculuğa çıkardı. Mutfak görevlisi Şengül Dayanç Hanım’ın otlu böreğini de sizinle paylaşmadan geçemezdim. Hepinize iyi yazlar diliyorum.

Kategoriler
Lezzet Logo