Yemek rehberliği alanında uzun yıllardır uluslararası standart kabul edilen Michelin, bu kez konaklama sektöründe benzer bir referans noktası oluşturmayı hedefliyor. Müfettişlerin dünya genelinde 7 binden fazla oteli inceleyerek hazırladığı ilk Küresel Michelin Key Listesi’nde, Türkiye’den 25 otel yer aldı. Bu seçki, otelleri yalnızca lüks düzeylerine göre değil, sundukları deneyim, hizmet kalitesi ve özgün atmosferleri temelinde değerlendiriyor.

3 MICHELIN Key
- Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet, İstanbul
2 MICHELIN Key
- Museum Hotel, Nevşehir
- Argos in Cappadocia, Nevşehir
- The Peninsula Istanbul, İstanbul

1 MICHELIN Key
- Hezen Cave Hotel, Nevşehir
- Amanruya, Bodrum-Muğla
- AJWA Sultanahmet, İstanbul
- Allium Bodrum Resort & Spa, Bodrum-Muğla
- Ariana Sustainable Luxury Lodge, Nevşehir
- Ahãma, Fethiye-Muğla
- Alavya, Alaçatı-İzmir
- The Bank Hotel Istanbul, İstanbul
- Six Senses Kaplankaya, Akbük-Aydın
- Warehouse By The Stay, Alaçatı-İzmir
- Ecole St. Pierre Hotel, İstanbul
- D Maris Bay, Marmaris-Muğla
- Vakko Hotel Sumahan Bosphorus, İstanbul
- Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus, İstanbul
- The St. Regis Istanbul, İstanbul
- Casa Lavanda Boutique Hotel, İstanbul
- Six Senses Kocatas Mansions, İstanbul
- Mandarin Oriental Bodrum, Bodrum-Muğla
- Birdcage 33 Hotel, Bodrum-Muğla
- Princes’ Palace Resort, İstanbul
- Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul, İstanbul
- Aliée Istanbul, İstanbul
Michelin Key, otelleri konfor, özgünlük, hizmet kalitesi ve genel konuk deneyimi gibi kriterlere göre değerlendiriyor. Üç Anahtar “olağanüstü konaklama deneyimi”ni, iki Anahtar “üst düzey konfor ve karakter”i, bir Anahtar ise “dikkate değer kalite ve deneyim”i simgeliyor.