Trattoria La Scarpetta'dan En Sevilen 7 Tarif

İtalyan mutfağını sevenlerin mutlaka uğraması gereken Trattoria La Scarpetta’nın mutfağına girdik ve sizler için harika bir çekim yaptık. İşte, Trattoria La Scarpetta'dan 7 nefis tarif:
Trattoria La Scarpetta'dan En Sevilen 7 Tarif
11 Aralık 2023, 17:12

Lezzetli yemekleri ve şık sunumlarıyla ünlü Trattoria La Scarpetta’nın mutfağından aldığımız tarifleri denemeye ne dersiniz? 2014 yılından beri misafirlerini büyük bir özenle ağırlayan bu şık restorana mutlaka uğramanızı öneririz. Restoranın sahibi Cem Orkut, menülerini damak tadına çok güvendiği birkaç arkadaşıyla birlikte hazırlamış. Bu mekanda klasik İtalyan lezzetlerini de bulabilirsiniz, farklı lezzetler de. Mesela Pizza la Scarpetta kendi tarifleri ve misafirler tarafından çok seviliyor.

Trattoria La Scarpetta’nın şefi Ömer Büber’den aldığımız lezzetli tarifleri denemeye hazırsanız sizi mutfağa alalım...

  1. Pizza la Scarpetta

pizza la scarpetta

Malzemeler;

  1. 40 gr bonfile
  2. 50 gr Stracciatella peyniri
  3. 2 gr trüf mantarı
  4. 2 ml trüf yağı
  5. 120 gr mozzarella peyniri
  6. Hamur için:
  7. 80 gr un
  8. 24 gr su
  9. 4 gr tuz
  10. 5 gr şeker
  11. 1 gr yaş maya
  12. 10 gr semolina unu
  13. Domates sos için:
  14. 100 gr domates
  15. 20 ml zeytinyağı
  16. 2 gr fesleğen
  17. 5 gr tuz

Yapılışı: Hamur için malzemeler karıştırılır ve 230 gr’lık bezeler haline getirilir. Beze hamurlar 24 saat dolapta dinlendirilir. Domates sos için bütün malzemeler blender ile çekilir. Dinlendirilmiş hamurlar açılır, sos sürülür, rendelenmiş peynir koyulur ve fırına atılır. Kenarları pişmiş pizza fırından alınır ve üzerine ince kesilmiş (carpaccio) bonfile koyulur, trüf mantarı ve trüf yağı eklenerek 8 dilime kesilir, her dilimin üzerine Stracciatella peyniri eklenerek servis edilir.

  1. Pizza Mozzarella Di Buffalo

pizza mozzarella di buffalo

Malzemeler;

  1. 50 gr Stracciatella peyniri
  2. 2 gr fesleğen
  3. 120 gr  mozzarella peyniri
  4. 20 gr kırmızı chery domates
  5. Hamur için:
  6. 80 gr un
  7. 24 gr su
  8. 4 gr tuz
  9. 5 gr şeker
  10. 1 gr yaş maya
  11. 10 gr semolina unu
  12. Domates sos için:
  13. 100 gr domates
  14. 20 ml zeytinyağı
  15. 2 gr fesleğen
  16. 5 gr tuz

Yapılışı: Hamur için malzemeler karıştırılır ve 230 gr’lık bezeler haline getirilir. Beze hamurlar 24 saat dolapta dinlendirilir. Domates sos için bütün malzemeler blender ile çekilir. Dinlendirilmiş hamurlar açılır, sos sürülür, rendelenmiş peynir koyulur, chery domates eklenerek fırına atılır. Kenarları pişmiş pizza fırından alınır ve üzerine fesleğen eklenerek 8 dilime kesilir, her dilimin üzerine Stracciatella peyniri eklenerek servis edilir.

  1. Burrata

burrata

Malzemeler;

  1. 1 adet manda burrata peyniri
  2. 80 gr renkli kiraz domates
  3. 1 gr fesleğen
  4. 5 gr kırmızı soğan turşusu
  5. 40 gr patlıcan 
  6. 10 ml balsamik sos
  7. 10 gr pesto sos
  8. 5 gr mini turp

Yapılışı: Kiraz domatesler fesleğen ve zeytinyağı ile tatlandırılır. Patlıcanlar közlenerek temizlenir ve zeytinyağı ile çekilerek püre haline getirilir, tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Kırmızı soğan ince kesilerek turşu yapılır. Balsamik ile yapay havyar topları yapılır. Bütün malzemeler tabakta birleştirilerek servis edilir.

  1. L’ossobuco Risotto

l'ossobuco risotto

Malzemeler;

  1. 1 adet dana ossobuco
  2. 60 gr risotto pirinç
  3. 15 gr kuru soğan
  4. 5 gr sarımsak
  5. 5 gr tereyağı
  6. 2 gr beyaz trüf ezmesi
  7. 2 dal taze kekik

Yapılışı: Ossobuco’ların her iki tarafı da una bulanarak kızgın tavada yağ ile izlenir. Tencerede soğan, sarımsak, havuç ve kereviz sap sotelenir. Domates salçası (1 kaşık) eklenir. İzlenmiş dana incik eklenir ve üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Kısık ateşte 4-5 saat pişirialir. Soğan ve sarımsak hafif yağda sotelenir, risotto pirinçler eklenerek kavrulmaya devam edilir. Su eklenerek pişirilir. Pirinçler dişe gelmeye başlayınca tereyağı ve parmesan ile bağlanır. Ossobuco’nun kalan suyuna tereyağı ve trüf püresi eklenerek kıvam aldırılır. Risotto ve incik tabakta servis edilir.

  1. Paccheri

paccheri

Malzemeler;

  1. 120 gr makarna
  2. 100 ml krema
  3. 80 gr bonfile
  4. 2 ml trüf yağı
  5. 30 gr kültür mantarı
  6. 5 gr tereyağı
  7. 8 gr parmesan peyniri
  8. Maydanoz

Yapılışı: Zeytinyağlı tavada bonfile sotelenir, mantar eklenerek sotelenmeye devam edilir. Krema eklenir ve çektirilir. Trüf yağı ve maydanoz eklenir, tuz-karabiber ile tatlandırılır. Haşlanmış makarna eklenir ve tereyağı, parmesan ile bağlanarak servis edilir.

  1. Gorgonzola Peynirli Gnocchi

gnocchi

Malzemeler;

  1. 100 ml krema
  2. 20 gr gorgonzola peyniri
  3. 10 gr karamelize soğan
  4. 10 gr parmesan peyniri
  5. Domuz pancetta
  6. Hamur için:
  7. 100 gr patates
  8. 1 adet yumurta sarısı
  9. 50 gr semolina unu
  10. 30 gr un
  11. 1 gr muskat

Yapılışı: Hamur için patatesler haşlanır ve rendelenir. Diğer malzemeler eklenerek hamur elde edilir. Dolapta 4 saat dinlendirilir ve yuvarlanarak kesilip şekil verilir. Tavada pancettalar sotelenir, krema eklenir, gorgonzola ve karamelize soğan eklenerek çektirilir. Haşlanmış niyokkiler sosa eklenir. Parmesan peyniri ile bağlanarak servis edilir.

  1. Karamel Soslu Milföy

karamel soslu milföy

Malzemeler;

  1. İnce milföy hamuru
  2. Tereyağı
  3. Pudra şekeri
  4. Çilek
  5. Karamel sos
  6. Pastacı kreması

Yapılışı: İnce milföy hamuru aralarına tereyağı sürülerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. 1 yumurta sarısı, 50 ml süt, 20 gr nişasta, 10 gr şeker benmari usulü çırpılarak pastacı kreması elde edilir. Hamurların aralarına pastacı kreması sürülür ve çilek eklenir, 3 katlı olarak hazırlanan tatlının üzerine karamel sos ve pudra şekeri dökülerek servi edilir.

Not: Tarif ölçüleri 1 kişiliktir.

Şunlara da göz atın;

  1. İtalyan yemekleri
  2. İtalyan tatlıları
  3. İtalya'nın sokak lezzetleri
  4. Risotto tarifleri
  5. Ravioli tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo