Tiramisu tart yaparken, tart tabanının fazla yumuşamaması için kahveyle ıslatma işlemini kontrollü yapmak çok önemlidir. Krema kıvamını korumak için mascarpone peyniriyle birlikte çırpılmış krema veya jelatin desteği kullanılabilir. Servisten hemen önce üzerine kakao serperek hem lezzeti tamamlayabilir hem de taze bir sunum yakalayabilirsiniz.
Kek yerine kurabiye ya da tart hamuru kullanabilirsiniz. Tart tabanı için klasik tart hamuru ya da bisküvi tabanı tercih edilebilir. Eğer klasik tart hamuru kullanıyorsanız:
Klasik tiramisudaki gibi espresso karışımı hazırlayarak tart tabanını hafifçe fırçayla ıslatın. Ancak fazla kaçırmamaya dikkat edin, yoksa taban hamurlaşır.
Dilerseniz tart tabanının üstüne ince bir kat kakaolu kek kırıntısı veya bisküvi kırığı koyup üzerine krema dökebilirsiniz. Katman hissi verir ve tadı zenginleştirir.
Tartı mutlaka en az 4-5 saat (tercihen 1 gece) buzdolabında dinlendirin. Böylece krema sertleşir, tatlar oturur.
Kakao serpmeyi servis öncesine bırakın. Önceden serperseniz kakaonun rengi solar, nemlenir.
Üzerini kakao, rendelenmiş çikolata, kahve çekirdeği ya da kremayla süsleyebilirsiniz. Şık görünüm için sıkma torbasıyla desenler yapabilirsiniz.