Tereyağı Neden Küflenir, Küflenirse Ne Yapmalıyız?

28 Kasım 2025, 12:24 tarihinde güncellendi.
Tereyağı neden küflenir, küflenen tereyağı yenir mi ve küf görüldüğünde ne yapılmalı? Hakiki tereyağın küflenip küflenmeyeceğini ve güvenli saklama ipuçlarını öğrenin. Tereyağında küf oluşumu ve tüketim riskleri hakkında bilinmesi gerekenler:
Tereyağı Neden Küflenir, Küflenirse Ne Yapmalıyız?

Tereyağı, süt veya yoğurdu oluşturan kremanın (süt yağı) ayrıştırılıp çalkalanmasıyla elde edilen doğal bir süt ürünüdür. Koyulaşmış süt yağı yoğunlaşarak katılaşır ve tereyağı oluşur. Genellikle inek, koyun veya keçi sütünden yapılır ve içerdiği yüksek yağ oranı sayesinde hem pişirmede hem kahvaltıda hem de hamur işlerinde kullanılır.

''Tereyağı nasıl saklanır ve gerçek tereyağı nasıl anlaşılır?'' başlıklı haberlere göz atın.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo