Tavuk Suyu Çorbasının Kesilmemesi İçin Ne Yapmalı?

18 Aralık 2025, 10:38 tarihinde güncellendi.
Tavuk suyu çorbasının kesilmemesi için en önemli nokta sıcaklık dengesini korumaktır. Terbiye veya asidik malzemeler eklenirken mutlaka çorbaya alıştırılarak ve kısık ateşte ilave edilmelidir. Karıştırma işlemi nazik ve sürekli yapılmalı, kaynama aşamasında harlı ateşten kaçınılmalıdır. Ayrıca terbiye malzemelerinin oranları dengeli tutulursa çorba pürüzsüz ve kıvamlı olur.
Tavuk Suyu Çorbasının Kesilmemesi İçin Ne Yapmalı?

Tavuk suyu çorbasında kesilmeyi önlemek için ani ısı değişimlerinden kaçınmak gerekir. Yoğurtlu ya da yumurtalı terbiye eklerken çorbadan birkaç kaşık alıp karışıma yavaşça katmak önemlidir. Limon gibi asidik tatlar pişirme sonunda ve kontrollü şekilde eklenmelidir. Ateşi kısık tutup çorbayı kaynatmadan pişirmek, dokusunun bozulmasını engeller.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo