Tavuk, su ve baharatlarla birlikte kaynatılarak lezzetli bir et suyu elde edilir. Bu suya tel şehriye eklenir ve tavuk etleri didiklenerek çorbaya katılır. Yoğurt, un ve yumurta sarısından oluşan terbiye karışımı ılıtılarak çorbayla buluşturulur. Çorba kıvam aldıktan sonra servis edilerek üzerine nane serpilir.
Tavuk but, su, defne yaprağı ve tuz ile haşlanarak pişirilir. Pişen tavuk sudan alınır, didiklenir ve tavuk suyu süzülerek tencereye alınır. Tavuk suyuna tel şehriye eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir, ardından didiklenen tavuk ilave edilir. Yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılır, çorbadan alınan sıcak suyla ılıtılarak karışıma eklenir. Çorba ısıtıldıktan sonra kaselere alınır ve üzerine nane serpilerek servis edilir.
Şunlara da göz atın: