En iyi 10 kalamar yemeği listesini Taste Atlas duyurdu. Listenin birinci sırasında “kalamar tava” ile Türkiye yer aldı. İşte Taste Atlas’ın hazırladığı “En İyi 10 Kalamar Yemeği” listesinin tamamı…
TasteAtlas’ın “Dünyanın En İyi Kalamar Yemekleri” listesinde Türkiye’den Kalamar Tava birinci olurken, ikinci sırada Çin mutfağından Jiao Yan You Yu yer aldı. Çin’in bu özel tarifinde kalamarın yüzeyi çapraz şekilde çizilip küçük parçalara ayrılıyor, Shaoxing şarabıyla marine edildikten sonra una bulanıp kızartılıyor. Ardından sarımsak, yeşil soğan ve acı biberle sotelenip Sichuan biberi ve tuzla tatlandırılıyor.
Üçüncü sıradaki İspanyol lezzeti Rabas ise ince dilimlenmiş kalamar şeritlerinin hafif hamur ve galeta ununa bulanarak kızartılmasıyla hazırlanıyor. Çıtır dokusu ve üzerine gezdirilen taze limon suyu ile servis edilen Rabas, Akdeniz mutfağının en sevilen deniz ürünleri arasında gösteriliyor.
Kalamar Tava tarifi için tıklayınız