Sütün Kaymağını Almak İçin 4 Hile

28 Kasım 2025, 12:46 tarihinde güncellendi.
Sütün kaymağı, kaynatılan taze sütün yüzeyinde oluşan yağ tabakasıdır. Kaymak elde etmek için süt kaynatılır, oda sıcaklığında veya buzdolabında dinlendirilir ve üstte biriken tabaka kaşıkla alınır. En iyi kaymak, doğal ve yağlı sütlerden elde edilir.
Sütün Kaymağını Almak İçin 4 Hile

Sütün kaymağı, taze sütün yüzeyinde biriken yağ tabakasıdır ve genellikle kaynatma işlemi sırasında oluşur. Doğal süt kullanıldığında (özellikle pastörize edilmemiş veya günlük sütlerde) bu kaymak oldukça belirgindir. Kaymak, hem tek başına tüketilebilir hem de tatlı, börek ve kahvaltılarda kullanılabilir.

''Çiğ süt nasıl kaynatılır ve sütün bozulduğunu anlamanın yolları'' başlıklı haberlere de göz atın.

Sütün Kaymağı Nasıl Alınır?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo