Soğuk mezeler, hem sofraya renk katar hem de iştah açıcı olarak sunulur. Her yörede farklı tariflerle karşımıza çıkan mezeler, zengin bir kültürel mirası yansıtır. Misafir sofralarının vazgeçilmezi olan mezeler, hem pratik hem de lezzetlidir. Peki; soğuk meze çeşitleri nelerdir?
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Zeytinyağlı Kabak
Haydari (süzme yoğurt, sarımsak, nane)
Cacık
Yoğurtlu Semizotu
Yoğurtlu Havuç (Havuç Tarator)
Yoğurtlu Kabak
Acılı Ezme
Muhammara (ceviz, biber salçası, galeta unu)
Babaganuş (közlenmiş patlıcan, tahin, sarımsak)
Atom (süzme yoğurt, kızgın yağda pul biber)
Peynir Ezmesi
Şakşuka (kızarmış sebzeler, domates sosu)
Patlıcan Salatası
Közlenmiş Biber Salatası
Deniz Börülcesi
Gavurdağı Salatası (cevizli, domatesli)