Saklamalık Marmelat Yapmanın 4 Püf Noktası

04 Kasım 2025, 17:16 tarihinde güncellendi.
Olgun ve kaliteli meyveler seçip iyice yıkayın. Şeker oranını doğru ayarlayarak hem tat hem koruma sağlayın. Marmelatın kıvamını kontrol ederek yeterince koyulaşmasını sağlayın. Steril kavanoz kullanıp temiz bir şekilde kapatarak serin ve karanlık yerde saklayın.
Saklamalık Marmelat Yapmanın 4 Püf Noktası

Meyveleri parçalayarak veya ezerek eşit pişmesini sağlayın. Pişirme sırasında sürekli karıştırarak dibinin tutmasını önleyin. Meyvenin doğal pektinini kullanarak kıvamı artırabilirsiniz. Kavanozları ters çevirip soğumaya bırakarak vakum oluşturun ve uzun süre saklayın.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo