Robespierre, dana ya da antrikot gibi yağsız veya az yağlı kırmızı etin çok ince dilimlenip yüksek ısıda kısa sürede pişirilmesiyle yapılan, genellikle üzerine özel soslar dökülerek veya sade şekilde servis edilen bir ana yemektir. Robespierre yapımında et incedir ve geniş bir şekilde dilimlenir. Orta az pişmiş bir şekilde bırakılır. Tabağın tamamını kaplayacak şekilde açılmalıdır. Robespierre, genellikle sebze sote, patates kızartması ve salata ile servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Eti mümkün olduğunca ince bir şekilde dilimleyin. Eti oda sıcaklığında dinlendirin. Dilerseniz, zeytinyağı, tuz ve karabibere bulayarak 30 dakika marine edebilirsiniz. Pişirmek için, önce döküm tavayı yüksek ateşte kızdırın. Tavaya çok az zeytinyağı koyarak et dilimlerini hızlıca pişirin. Etin her yüzü ortalama 30-45 saniye durmalıdır. İnce olduğu için çok hızlı piştiğini unutmayın. Eti pişirdikten sonra tabağa alın. İsteğe göre hardal ve balzamik sosu karıştırarak etin üzerinde gezdirebilirsiniz.
Robespierreyi, patates kızartması, roka salatası veya ızgarada pişirilmiş sebzelerle birlikte pişirebilirsiniz.