Robespierre Nasıl Yapılır?

“Robespierre” mutfak terimi olarak özellikle Türkiye’de bazı restoran menülerinde karşımıza çıkan, ince dilimlenmiş etle hazırlanan bir yemektir. Yemek ismini Maximilien Robespierre’den alır; ancak doğrudan onunla ilgisi olan tarihi bir tarif değildir. Masterchef Türkiye'de çıkan robespierre, izleyenler tarafından büyük bir merak konusu oldu. Gelin, evde robespierre yapımına birlikte göz atalım.
Robespierre Nasıl Yapılır?
20 Haziran 2025, 22:56

Robespierre, dana ya da antrikot gibi yağsız veya az yağlı kırmızı etin çok ince dilimlenip yüksek ısıda kısa sürede pişirilmesiyle yapılan, genellikle üzerine özel soslar dökülerek veya sade şekilde servis edilen bir ana yemektir. Robespierre yapımında et incedir ve geniş bir şekilde dilimlenir. Orta az pişmiş bir şekilde bırakılır. Tabağın tamamını kaplayacak şekilde açılmalıdır. Robespierre, genellikle sebze sote, patates kızartması ve salata ile servis edilir. 

robespierre

Robespierre Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  1. 400 gr dana antrikot veya kontrfile (çok ince dilimlenmiş)
  2. Karabiber
  3. Tuz
  4. Zeytinyağı
  5. İsteğe göre tereyağı
  6. Opsiyonel olarak;
  7. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  8. 1 yemek kaşığı hardal
  9. 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  10. Bir tutam kekik
  11. 1 çay kaşığı bal

Yapılışı: Eti mümkün olduğunca ince bir şekilde dilimleyin. Eti oda sıcaklığında dinlendirin. Dilerseniz, zeytinyağı, tuz ve karabibere bulayarak 30 dakika marine edebilirsiniz. Pişirmek için, önce döküm tavayı yüksek ateşte kızdırın. Tavaya çok az zeytinyağı koyarak et dilimlerini hızlıca pişirin. Etin her yüzü ortalama 30-45 saniye durmalıdır. İnce olduğu için çok hızlı piştiğini unutmayın. Eti pişirdikten sonra tabağa alın. İsteğe göre hardal ve balzamik sosu karıştırarak etin üzerinde gezdirebilirsiniz. 

Robespierreyi, patates kızartması, roka salatası veya ızgarada pişirilmiş sebzelerle birlikte pişirebilirsiniz.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo