Soğanlama Tarifi
Rezene tohumu kısa süre kavrulabilir ve böylece aroması güçlenir. Ancak yaprak ve kök kısmı kavurmaya uygun değildir. Kavrulmuş rezene tohumu genellikle çay ve yemeklerde baharat olarak kullanılır.
Baharat olarak kullanılan rezene tohumu, kısa süre kavrulduğunda aromasını artırır.
Fazla kavrulursa acı bir tat verebilir, bu yüzden kısık ateşte 1–2 dakika yeterlidir.
Kavrulmuş rezene tohumu özellikle et yemeklerinde, ekmeklerde ve çaylarda lezzet artırıcıdır.
Taze yaprakları daha çok salata, çorba ve balık yemeklerinde çiğ veya pişirilerek kullanılır.
Genellikle haşlama, fırınlama veya soteleme yöntemiyle tüketilir, kavrulmaya uygun değildir.
Şunlara da göz atın: