Rezene Nasıl Yenir?

29 Kasım 2025, 00:36 tarihinde güncellendi.
Rezene hem çiğ olarak salatalarda hem de pişirilerek garnitür şeklinde tüketilebilir. Tohumları bitki çayı yapımında ve baharat olarak kullanılır. Ayrıca ağız kokusunu gidermek için yemek sonrası çiğnenebilir.
Rezene Nasıl Yenir?

Rezene çiğ olarak salatalara eklenebilir veya fırında, buharda ya da sote edilerek pişirilebilir. Tohumları sindirime iyi gelen rezene çayı için kaynatılır. Ayrıca yemek sonrası çiğnenerek ağız kokusunu gidermede kullanılır.

rezene salatası

Çiğ Salatalarda

İnce dilimlenmiş rezene sapı ve gövdesi, salatalara ferah, anasonumsu bir tat katar.

Pişirilerek

Fırında, sotelenmiş ya da haşlanmış şekilde garnitür olarak tüketilebilir. Özellikle balık yemeklerine çok yakışır.

Çay Olarak

Rezene tohumu kaynatılarak sindirimi rahatlatan bitki çayı yapılır.

rezene

Baharat Gibi

Kurutulmuş rezene tohumu, ekmeklere, kurabiyelere ve et yemeklerine tat vermek için kullanılır.

Atıştırmalık Olarak

Rezene tohumu ağız kokusunu gidermek için yemek sonrası çiğnenebilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Dereotu ve Rezene Arasındaki Farklar Nelerdir?
  2. Taze Rezene Salatası Nasıl Yapılır?
  3. Kuru Rezene Bozulur Mu?
  4. Rezene Nasıl Saklanır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo