Pankek Rehberi: Tavsiye Edilen Tavalar, Lezzet Önerileri ile Pankek Yanına Ne Gider?

Pankek nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir, hangi tavada pişirilir, yoğurt eklenir mi ve yanında ne iyi gider? İşte orijinal pankek tarifinden tüm detaylarıyla evde pankek yapım rehberi!
Pankek Rehberi: Tavsiye Edilen Tavalar, Lezzet Önerileri ile Pankek Yanına Ne Gider?
02 Mayıs 2025, 10:52

Kahvaltı sofralarının yıldızı pankek, pratik yapımı ve lezzetiyle hem çocukların hem yetişkinlerin favorisidir. Peki; tam kıvamında, kabarık ve yumuşacık bir pankek nasıl yapılır? İşte pankek yapmanın püf noktaları!

pankek

Pankek Nasıl Yapılır?

Pankek; yumurta, süt, un, şeker ve kabartma tozu karışımından oluşan bir hamurun tavada pişirilmesiyle yapılır. Karışım homojen olmalı ve tavaya kepçe yardımıyla dökülerek arkalı önlü pişirilir.

Orijinal Pankek Nasıl Yapılır?

Amerikan tarzı orijinal pankek; yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu ve bir tutam tuzla yapılır. Vanilin ve eritilmiş tereyağı da eklenebilir. Puf puf kabarır ve kalın olur.

Pankek Yapmanın Püf Noktası Nedir?

Hamurun çok çırpılmaması, tavaya ilk döküldüğünde kabarcıklar oluşana kadar pişirilmesi ve yapışmaz yüzeyli tavada kısık ateşte pişirilmesi en önemli püf noktalarıdır.

pankek

Pankek İçin Hangi Malzemeler Gerekli?

  1. 2 adet yumurta
  2. 2 yemek kaşığı şeker
  3. 1 su bardağı süt
  4. 1,5 su bardağı un
  5. 1 paket kabartma tozu
  6. 1 paket vanilya

Pankek Nasıl Bir Tavada Yapılır?

Yapışmaz yüzeye sahip, düz ve geniş bir tavada yapılmalıdır. Teflon ya da granit tavalar idealdir.

4 Kişilik Krep Nasıl Yapılır?

2 yumurta, 2 su bardağı süt, 1,5 su bardağı un ve bir çimdik tuz çırpılır. Tavaya ince bir tabaka halinde dökülür, ince ve esnek bir hamur elde edilir. Pankekten daha ince ve sütsü bir yapıya sahiptir.

pankek

Pankek İçin Hangi Tava?

Granit veya kaliteli teflon tava tercih edilmelidir. Isıyı eşit dağıtması ve yapışmayı önlemesi önemlidir.

Pankeke Yoğurt Konulur Mu?

Bazı tariflerde süt yerine yoğurt veya süt-yoğurt karışımı kullanılır. Daha yoğun ve hafif ekşimsi bir tat verir, kıvamı da biraz daha tok olur.

Pankek Yanına Ne Gider?

Bal, reçel, çikolata sosu, meyveler (muz, çilek, yaban mersini), fındık ezmesi, krem şanti ya da tuzlu versiyonlarda peynir ve zeytin ile servis edilebilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Pankek Hamurunda En Sık Yapılan Hata Nedir?
  2. Yumurtasız ve Sütsüz Pankek Nasıl Yapılır?
  3. Pankek Yanına Çok Yakışan 10 Reçel ve Sos Tarifi
  4. Pankek, Krep ve Waffle Nasıl Saklanır?
  5. Pankek Yapmanın Püf Noktaları
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo