Poğaça, Türk mutfağının en sevilen hamur işleri arasında yer alır. Gerçek lezzet ve pofuduk doku için doğru malzemeler ve iyi mayalanmış hamur şarttır. Pofuduk dokusuyla kabaran 7 muhteşem poğaça tarifiyle, klasik peynirli poğaçadan patatesli ve zeytinli çeşitlere, maydanozlu, dereotlu ve üç peynirli seçeneklere kadar herkesin damak tadına uygun tarifler sizi bekliyor. İşte pofuduk dokusuyla kabaran 7 muhteşem poğaça tarifi...
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Beyaz peynir
Yapılışı:
Mayayı süt ve şekerle karıştırıp 5 dakika bekletin. Un, tuz ve yağı ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru üzeri kapalı 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan parçalar alıp içine peynir koyun ve istediğiniz şekli verin. Poğaçaları 180°C’de 20 dakika pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
Tuz, şeker
Peynir
Dereotu
Yapılışı:
Mayayı yoğurt ve şekerle karıştırarak eritin. Un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan parçalar koparıp içine peynir ve dereotlu harç koyun. Poğaçaları 180°C’de 20 dakika pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
Tuz, şeker
Beyaz peynir, kaşar, lor
Yapılışı:
Mayayı ılık süt içinde eritin. Un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan parçalar koparıp içine üç peynir karışımı koyun. Poğaçaları 180°C’de 20 dakika pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Haşlanmış ezilmiş patates
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Mayayı ılık su ve şekerle karıştırıp aktive edin. Un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan parçalar alıp içini patatesli harçla doldurun. Poğaçaları 180°C’de 20 dakika pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
Tuz, şeker
Beyaz peynir
Maydanoz
Susam
Yapılışı:
Mayayı ılık süt içinde eritin. Un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan parçalar koparıp içine peynir ve maydanoz koyun, şekil verin. Üzerine susam serpiştirip 180°C’de 20 dakika pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
Tuz, şeker
Susam
Yapılışı:
Mayayı süt ve şekerle karıştırarak aktive edin. Un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru mayalanmaya bırakın, ardından istediğiniz şekli verin. Poğaçaları 180°C’de 20 dakika pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
Tuz, şeker
Siyah zeytin
Susam
Yapılışı:
Mayayı yoğurt ve şekerle karıştırıp eritin. Un ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan parçalar koparıp içine zeytin koyun, şekil verin. Üzerlerine susam serpiştirip 180°C’de 20 dakika pişirin ve servis edin.