Patlıcan Turşusuna Ne Kadar Sirke Konur?

29 Kasım 2025, 01:13 tarihinde güncellendi.
Patlıcan turşusu yaparken genellikle 1 litre suya 1 su bardağı sirke konur. Sirke, turşuya ekşi tadını verir ve beyaz veya elma sirkesi tercih edilebilir. Sirke miktarı, tuz ve baharatlarla dengelenip, karışım soğutulduktan sonra patlıcanların üzerine dökülür.
Patlıcan Turşusuna Ne Kadar Sirke Konur?

Turşunun ekşiliği, kullanılan sirkenin türüne ve miktarına bağlıdır. Sirke, patlıcanın daha uzun süre dayanmasını sağlar. Kaynatılıp soğutulan sirke-su karışımı, patlıcanların üzerine döküldüğünde lezzetini dengeli bir şekilde verir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo