Meksikalı Şef Pati Jinich'e Göre Yemek Pişirmeye Yeni Başlayanlar İçin 5 İpucu

Evde yemek yapmaya yeni başladıysanız, bazı tarifleri hazırlarken bir takım sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Meksikalı Şef Pati Jinich, evde yemek yapmaya yeni başlayanlar için en iyi ipuaçlarını paylaştı.
Meksikalı Şef Pati Jinich'e Göre Yemek Pişirmeye Yeni Başlayanlar İçin 5 İpucu
17 Ekim 2023, 15:16

Meksikalı şef Pati Jinich mutfağa yeni başlayanlar için en iyi ipuçlarını paylaştı. İnsanların bir şeylerin ters gideceğinden korkmaması gerektiğini söyledi. "Pati's Mexican Table"ın ödüllü sunucusu olan ve Mexico City'de birlikte büyüdüğü yiyecekleri izleyicileriyle paylaşmasıyla tanınan Pati Jinich, yemek pişirme ipuçlarını paylaşmak üzere Insider ile konuştu.

  1. Korkma

yemek pişirme

Mutfağa yeni başlayanlar, aşina olmadıkları malzemelerden veya anlamadıkları mutfaklardan korkarlar. Jinich, "Uzmanlık alanım her türden Meksika mutfağı - orijinal, modern, geleneksel, her şey - ve bence korku, kurtulmamız gereken 1 numaralı şey." dedi. Bunun yerine sonuç ne olursa olsun, korkmadan denemeye başlamalısınız. 

  1. Hazırlık

mise en place

Jinich, yeni başlayanların Fransızların "mise en place" dediği şeyi yapmaları gerektiğini, yani ihtiyacınız olan malzemeleri bilmek ve onları kullanıma hazır hale getirmeleri gerektiğini söyledi. "Domates soslu makarna yapacağınızı biliyorsanız tarife bakın ve malzemelerin elinizde olduğundan emin olun. Çünkü pişirmenin ortasındaysanız ve ezilmiş domateslerinizin olmadığını fark ederseniz, tarifi toplamanız daha zor olacaktır” dedi. 

  1. Yaptığınız yemeği takdir edin

tencerede brokoli

Jinich, yemek pişirmeyi çok doğrusal, hızlı tempolu bir şekilde düşünmenin bir hata olduğunu söyledi. Bunun yerine rahatlamalı ve mümkün olduğunca sürecin tadını çıkarmalısınız. "Yemek pişirmek, kendinize lezzetli bir şeyler yapmak için alan ve zaman ayırdığınız, lezzetleri, hikayeleri, kültürleri ve ülkeleri mutfağınıza getirdiğiniz güzel, tedavi edici bir alan haline gelir." Her şeyi 10 dakikada bitirmeye çalışmak yerine anın tadını çıkarın.

  1. Yeni şeyler deneyin

fırında bal kabağı

Jinich, mutfakta yeni malzemeleri, yemekleri veya süreçleri denemenin yanı sıra, bunlar hakkında mümkün olduğunca çok şey öğrenmenizi tavsiye ediyor.

  1. Yaratıcılığınızı konuşturun

sunum

Bir tarifi takip etmekte yanlış bir şey yoktur, ancak kendinizi güçlenmiş hissettiğinizde ve gerekli araçlara sahip olduğunuzda, onu istediğiniz gibi uyarlayın. Jinich, "Kokteyl yapımıyla yemek pişirmenin aynı şey olduğunu düşünüyorum" dedi. "Yemek yapma şeklini, yaklaşımını beğendiğiniz birini bulmaya çalışın, tarifleri takip edin, nasıl beğendiğinizi görün ve ardından onu kendinize ait hale getirmek isteyip istemediğinize bakın."

Şunlara da göz atın;

  1. Mutfakta tasarruf etmenizi sağlayacak büyükanne tüyoları
  2. Mutfakta kademe atlayanların bildiği tüyolar
  3. Yemek ısıtırken bilmeniz gereken tüyolar
  4. Yeni başlayanlar için mutfak terimleri
  5. Meyvelere daha fazla lezzet katmanın yolları
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo