Yemeğiniz fazla acı olduysa sorun değil. Patates hem lezzet dengeler hem acıyı emer. Peki; patates yemeğin acısını alır mı? İşte bilinmeyenler!
Patates, doğal olarak yüksek oranda nişasta içerir. Bu nişasta, acı maddeleri bir miktar emerek yemeğin acılığını hafifletebilir.
Patates, nötr tadı sayesinde yemeklerdeki aşırı baharat veya acı biber gibi güçlü tatları yumuşatarak daha dengeli bir lezzet profili oluşturabilir.
Yemeğe bütün olarak eklenen ya da doğranmış patatesler, acıyı taşıyan sıvının bir kısmını emer ve böylece acılık yoğunluğunu azaltabilir.
Yemekle birlikte tüketilen patates, özellikle haşlanmış ya da püre halinde olduğunda, ağızda acının etkisini hafifletir ve yanma hissini azaltabilir.
Patates, yemeğin toplam hacmini artırarak birim başına düşen acı miktarını azaltır; bu da yemeğin daha az acı hissettirmesini sağlar.
Şunlara da göz atın: