Paşa Böreği Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo

28 Kasım 2025, 12:46 tarihinde güncellendi.
Paşa böreği, Osmanlı mutfağından gelen, ince yufkalarla hazırlanıp kıymalı iç ve sarımsaklı yoğurtla sunulan geleneksel bir lezzettir. İnce yufka, dengeli yağ kullanımı ve süzme yoğurt, paşa böreğini mükemmel kılan püf noktalarındandır.
Paşa Böreği Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo

Paşa böreği, Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan, hem tuzlu hem de tatlı versiyonları bulunan özel bir börek türüdür. En çok bilinen şekliyle kıymalı ve yoğurtlu paşa böreği, su böreğini andıran ince yufkalarla hazırlanır ve üzerine sarımsaklı yoğurt ile tereyağında kızdırılmış kırmızı biber gezdirilerek servis edilir. Bu haliyle mantı veya bohça kebabını hatırlatır, ancak kendine özgü zarif bir lezzeti vardır.

Sigara böreği püf noktaları ve çi böreğin püf noktalarına da göz atın.

Paşa Böreğinin Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo