Latte Pasta Tarifi
Mantar, Özbek pilavına modern bir dokunuş olarak kullanılabilir. Pilavın su oranını ayarlamak, mantar eklenince önem kazanır. Et ve havucun tadıyla mantar iyi bir uyum sağlar.
Özbek pilavı genellikle pirinç, et (kuzu veya tavuk), havuç ve soğanla yapılır; mantar geleneksel tarifin parçası değildir.
Mantar, etin ve havucun lezzetiyle uyum sağlar; farklı bir aroma katmak isteyenler ekleyebilir.
Mantarın su salması pilavın kıvamını hafifçe değiştirebilir; bu nedenle pişirme sırasında dikkatli olunmalı.
Günümüzde mantar, sebze seven veya daha hafif bir pilav isteyenler için alternatif olarak eklenebiliyor.
Eğer eklenirse, mantarlar doğranıp soğanla kavrulduktan sonra pilava eklenirse hem lezzet hem de doku dengesi korunur.
Şunlara da göz atın: