Neden Üzümleri Önceden Yıkamamalısınız?

Meyveleri yıkayarak tüketmek belli hastalıklardan korunmak için önemli bir adımdır. Peki neden üzümleri önceden yıkamamalısınız:
Neden Üzümleri Önceden Yıkamamalısınız?
12 Nisan 2023, 14:21

Salmonella, E. coli ve listeria'ya yakalanmamak için Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri meyvelerinizi yıkamanızı önerir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin açıkladığı gibi, "Yiyecek en güvenli ürün pişirilir; sonraki en güvenli ürün yıkanır." Meyvenizi yıkamanız gerekip gerekmediği gerçekten tartışma konusu değil, ancak bunu ne zaman ve nasıl yapacağınız tartışılabilir. Örneğin, küf sporlarını öldürmek için meyvelerinizi lavabo suyunun altında tutabilir veya sirkeye batırabilirsiniz. Ve bazıları, portakal veya muz gibi meyveleri kabuğuyla yıkamanız gerektiğine inanmasa da, bakterilerin kabuktan ete sızması durumunda bunu yapmanızı tavsiye ediyor.

Ve üzüm söz konusu olduğunda, büyük ihtimalle bütün olarak ağzınıza atacağınız için mutlaka yıkamalısınız. Bu sadece güvenlik nedenleriyle değil, aynı zamanda üzümlerin tipik olarak hoş olmayan bir tada sahip olan beyaz mumla kaplı olmasından kaynaklanmaktadır. O zaman soru, ne zaman olur? Bir Pazar çiftçi pazarından sonra tüm meyvelerinizi yıkamanız ve hazırlamanız gerektiğine dair yaygın bir inanç olabilir- ancak gerçekte, üzümlerinizi temizlemeden önce beklemek için iyi bir neden vardır.

üzüm

Üzümleri Çok Erken Yıkamak Bozulmaya Neden Olur

Üzümleri yıkarken, onları yemeye hazır olana kadar beklemek en güvenlisidir. Bu, beklerken onları dışarıda bırakmanız gerektiği anlamına gelmez - aslında, onları iki haftaya kadar dayanabilecekleri mağazadan eve gelir gelmez buzdolabına koymak isteyeceksiniz. Sonra hazır olduğunuzda, onları iyice durulayın. "Çiçeklenmeyi" veya mumu çıkarmak için üzümlerinizi birkaç çay kaşığı tuz ve kabartma tozuyla karıştırın ve iyice durulayın.

Meyvenizi yıkayıp yemeye hazır olana kadar saklarsanız, daha çabuk çürüme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Üzümlerinizi kurutsanız veya kurumaya bıraksanız bile, nemin %100'ünü çıkaramazsınız. Ve uzun süreli ıslaklık küflenmeye, bakteri üremesine ve çürümeye yol açar - yani temiz üzümler buzdolabında beklerken bozulabilir.

Peki ya beyaz mumsu şey? Onu yemek istemesek de aslında üzümlerin bozulmasını önlemeye yardımcı olur. Bloom, meyveyi kaplayan ve zararlı bakterileri uzak tutan bir mayadır — bu nedenle çok erken yıkarsak üzümlerimizi erken çürümeye karşı savunmasız bırakırız. Güvenle oynamak ve üzümlerinizin uzun süre dayanmasını sağlamak için, yemeye hazır olana kadar onları yıkamayı bekleyin.

Şunlara da göz atın;

  1. Kuru üzüm nasıl dolgunlaştırılır?
  2. Üzüm hangi mevsimde yetişir?
  3. Neden taze otları yıkamalısınız?
  4. Portakal neden yıkanmalı?
  5. Tavuk eti yıkanır mı?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo