Muzun Günlerce Taze Kalmasını Sağlayan Tek 1 Tüyo Varmış

28 Kasım 2025, 12:53 tarihinde güncellendi.
Muzun sapını streç filmle sararak olgunlaşmasını yavaşlatabilirsiniz. Tek tek ayırmak, etilen gazını azaltarak tazeliği korur. Serin ve güneş görmeyen bir yerde saklamak en iyisidir. Olgunlaşan muzları buzdolabına koymak, günlerce lezzetli kalmasını sağlar.
Muzun Günlerce Taze Kalmasını Sağlayan Tek 1 Tüyo Varmış

Muzları diğer meyvelerden uzak tutmak, erken olgunlaşmayı önler. Yeşilken saklamak, tazeliğini uzatır. Buzdolabındaki soğuk, iç kısmın yumuşamasını engeller. Küçük ipuçlarıyla muzlar haftalarca lezzetini korur.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo