Muz, smoothielerin en sevilen malzemelerinden biridir. Potasyum bakımından zengin olan bu meyve, genellikle yulafla birlikte kullanılır. Muzlu yulaflı shake ise hem lezzeti, hem de besin değerleri ile en sık tercih edilen smoothie çeşitleri arasındadır. Kahvaltılarda veya spor öncesinde tüketilen bu içecek, doyurucu olmasının yanında besleyici özelliktedir.
''Muzlu smoothie içine ne konur, muzlu smoothie kaç gün dolapta saklanabilir ve muzlu içecek tariflerine göz atmayı unutmayın.
Malzemeler;
1 adet olgun muz
2–3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 su bardağı süt (inek sütü veya badem, yulaf, soya sütü)
1 tatlı kaşığı bal veya hurma özü (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı, aroma için)
Birkaç buz küpü
Öncelikle shake yapımına geçmeden önce yulafları bir kaba alın ve üzerine süt ekleyin. 5 dakika bu şekilde bekleterek yulafın yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
Muz, süzülmüş yulaf, süt, bal ve tarçını blendera alın. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar, 1-2 dakika blenderdan çektirin. Ardından blendera buz küpleri ekleyin ve tekrar karıştırın. Hazırladığınız karışımı bardaklara paylaştırarak servis edebilirsiniz.
Daha yoğun bir kıvam elde etmek istiyorsanız, 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Enerjiyi artırmak için, muzlu yulaflı shake tarifine keten tohumu veya chia tohumu ilave edebilirsiniz. Tatlandırmak için, bal yerine kuru incir veya hurma kullanabilirsiniz. Daha tatlı bir shake elde etmek için, olgunlaşmış muzları tercih edebilirsiniz.