Muz Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır?

Muz her mevsim sevilerek tüketilen bir meyvedir. Peki muz kabuklarını ne yapıyorsunuz? Muz kabukları ile lezzetli çaylar hazırlayabilirsiniz. İşte, muz kabuğu çayı nasıl yapılır:
Muz Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır?
09 Kasım 2023, 16:09

Muz her mevsim sevilerek tüketilen bir meyvedir. Muzun kendisi kadar kabukları da besleyici ve sağlıklıdır. Muzu yedikten sonra muz kabuklarını çöpe atıyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz. Bu çay haplardan veya siyah çaydan daha lezzetlidir ve ilave şeker gerektirmez. Muz kabuğu çayı 5-HT ve 5-HTP içerir; ikincisi doğal olarak oluşan bir amino asit ve kimyasal öncünün yanı sıra triptofandan nörotransmiterler serotonin ve melatoninin biyosentezinde metabolik bir ara maddedir. İşte, muz kabuğu çayı nasıl yapılır:

muz kabuğu

Muz Kabukları Çay İçin Nasıl Hazırlanır?

  1. Artan muz kabukları belirli bir miktara ulaşana kadar, muz kabuklarını bir buzdolabı poşetinde biriktirerek dondurucuda saklayın.
  2. Muz kabuklarınız belli bir sayıya ulaştığında muz kabuklarınızı dondurucudan çıkartarak çözdürün.
  3. Çözülen kabukları pastörize edin. Kabukları pastörizasyon sıcaklığındaki (65-70 derece) fırına koyun. Kuruyana kadar pişirin. Bu bir saatten az sürmelidir.
  4. Kabuklarını elinizle biraz kırıp parçalayın.
  5. Blenderinizi boşaltmadan önce dört taneye kadar kabuk ekleyerek blenderda bir defada bir kabuğu toz haline getirin.
  6. Kapalı bir kapta, serin ve karanlık bir yerde saklayın.

muz kabuğu

Muz Kabuklarından Çay Nasıl Yapılır?

  1. Bir çay kaşığı harmanlanmış kabuğun üzerine sıcak su dökün.
  2. İnce gözenekli bir kahve süzgecinden geçirin.
  3. İyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olmak için yatmadan önce tadını çıkarın.

Şunlara da göz atın;

  1. Muz kabuğunun faydaları ve kullanım alanları nedir?
  2. Muz kabuklarını yiyebilir misiniz?
  3. Muz cipsi nasıl yapılır?
  4. Muz kabuklarınızı neden atmamalısınız?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo