Muz Cips Nasıl Yapılır?

Muz cipsini daha önce kuruyemişçilerde görmüş olabilirsiniz. Çıtır çıtır sağlıklı atıştırmalıklardır. Evde nasıl yapılır sizler için anlattık. İşte, muz cipsi nasıl yapılır:
Muz Cips Nasıl Yapılır?
30 Kasım 2022, 12:15

Muzları seviyorsanız, sadece muz cipslerini sevebilirsiniz. Muz cipsini daha önce kuruyemişçilerde görmüş olabilirsiniz. Çıtır çıtır sağlıklı atıştırmalıklardır. Tatlı ve gevrektirler ve atıştırmak için mükemmeldirler Evde nasıl yapılır sizler için anlattık. İşte, muz cipsi nasıl yapılır:

Fırında Muz Cipsi için Malzemeler:

  1. 3-4 muz, olgun
  2. 1-2 limon, sıkılmış
  3. Derin Yağda Kızartılmış Muz Cipsi İçin Malzemeler:
  4. 5 yeşil/ham (olgunlaşmamış) muz
  5. 1/4 çay kaşığı zerdeçal tozu
  6. Derin kızartma için yağ

Derin Yağda Kızartılmış Tatlı Muz Cipsi İçin Malzemeler:

  1. 5 yeşil/ham (olgunlaşmamış) muz
  2. 1 çay kaşığı tuz
  3. 2 su bardağı beyaz şeker
  4. 1/2 su bardağı esmer şeker
  5. 1/2 su bardağı su
  6. 1 çubuk tarçın
  7. Derin kızartma için yağ

Mikrodalga Tuzlu Muz Cipsi için Malzemeler:

  1. 2 yeşil/çiğ (olgunlaşmamış) muz
  2. 1/4 çay kaşığı zerdeçal tozu
  3. tuz
  4. 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Muz Cipsi Nasıl Hazırlanır?

  1. Fırını 80-95ºC'ye önceden ısıtın. Düşük sıcaklık, gerçek bir pişirme etkisinin aksine bir kurutma etkisine izin verir. Yağlı kağıdı veya silikon levha ile astarlayarak bir fırın tepsisi hazırlayın.
  2. Muz kabuğunu çıkarın. Muzları ince dilimler halinde dilimleyin. Eşit pişirme sağlamak için hepsinin hemen hemen aynı dilim genişliğinde olduğundan emin olun.
  3. Dilimleri fırın tepsisine dizin. Tek bir katman halinde düzenleyin ve dilimlerin birbirine değmesine izin vermeyin.
  4. Taze sıkılmış limon suyunu tüm muz dilimlerinin üzerine gezdirin. Bu, doğal kararmayı engellemeye yardımcı olur ve hafif bir keskinlik katar.
  5. Fırında pişirin ve bu sürede sık sık kontrol edin.
  6. Fırından çıkarın. Soğuması için kenara alın. Büyük olasılıkla muz cipsleri yumuşak olacak ve sızacak, ancak soğurken kuruyacak ve sertleşecekler.

Derin Yağda Kızarmış Muz Cipsi Nasıl Yapılır?

  1. Muzları soyun. Onları buzlu suya koyun.
  2. Muzları eşit dilimler halinde dilimleyin. Onları dilimlerken tekrar suya koyun. Zerdeçal tozu ekleyin.
  3. 10 dakika suda bekletin. Sonra süzün ve nemi korumak için temiz bir mutfak havlusu üzerine koyun.
  4. Yağı ısıtın. Derin kızartmak için her seferinde birkaç dilim bırakın (yağı aşırı doldurmayın). Dilimleri eklemek ve almak için oluklu bir kaşık kullanın.
  5. Tüm dilimler kızarana kadar tekrarlayın.
  6. Dilimleri mutfak kağıdı havlu üzerine koyarak süzün.
  7. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edilebilir veya saklanabilir. Saklamak için cam kap veya yeniden kapatılabilir torbalar gibi hava geçirmez bir kaba koyun.

Kızarmış Tatlı Muz Cipsi Nasıl Yapılır?

  1. Muzları soyun. Hafif tuzlu buzlu suda 10 dakika bekletin.
  2. Muzları ince dilimleyin. Onları mümkün olduğunca eşit boyutta tutun.
  3. Muz dilimlerini bir tel rafa dizin. Nemi çıkarmak için hafifçe kurumaya bırakın.
  4. Yağı ısıt. Muz dilimlerini küçük porsiyonlar halinde ekleyin ve yaklaşık 2 dakika veya kızarana kadar kızartın. Dilimleri eklemek ve almak için oluklu bir kaşık kullanın.
  5. Yağdan çıkarın ve mutfak kağıt havlularının üzerine boşaltın.
  6. Şeker şurubu yapın. Kalın tabanlı bir tencereye iki şeker, su ve tarçını ekleyin. Şeker eriyene ve bir şurup haline gelene kadar kısık ateşte pişirin. Isı kaynağını kapatın.
  7. Kızaran muzları şeker şurubuna batırın. Kaplamak için iyice atın.
  8. Parşömen kağıdıyla kaplı bir tel rafa düzenleyin. Soğumaya bırakın ve ayarlayın.
  9. Servis yapın veya saklayın. Saklamak için hava geçirmez bir kaba yerleştirin.

Mikrodalga Tuzlu Muz Cipsi Nasıl Yapılır?

  1. Muzları bütün ve kabukları ile birlikte tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su dökün, ardından 10 dakika kaynatın.
  2. Sudan çıkarın. Soğumaya bırakın.
  3. Muzun kabuklarını soyun. İnce dilimleyin. Düzensiz mikrodalga fırından kaçınmak için dilimlerin eşit olduğundan emin olun.
  4. Zeytinyağı ve zerdeçal ile kaplayın. Tuzla tatlandırın.
  5. Mikrodalgaya dayanıklı düz bir tabak veya tavaya yayın. Tek bir katmanda tutun ve dilimlerin birbirine değmesine izin vermeyin.
  6. Mikrodalgaya yerleştirin. 8 dakika boyunca yüksek mikrodalgada.
  7. Mikrodalgadan çıkarın. Soğumaya bırakın ve muz cipsleri çıtır çıtır olacak.
  8. Servis edin. Küçük bir kasede düzenleyin. Saklamak için hava geçirmez bir kaba koyun.

Şunlara da göz atın;

  1. Muzlu tarifler
  2. Muz kaç kaloridir?
  3. Muz hangi mevsimde yetişir?
  4. Muzun faydaları nelerdir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo