Mikrodalgada Yiyeceklerin Buzu Nasıl Çözülür?

Dondurucunuzdan ani bir karar ile yemek çıkardıysanız uygun şekilde çözdürmek istersiniz. Peki mikrodalgada yiyeceklerin buzu nasıl çözülür:
Mikrodalgada Yiyeceklerin Buzu Nasıl Çözülür?
13 Ekim 2023, 15:08

Dondurucunuzdan ani bir karar ile yemek çıkardıysanız sağlığınıza zarar vermeden sağlıklı şekilde onu çözdürmek istersiniz. Dondurucudaki yiyecekleri çözmek için mikrodalgayı kullanmak hızlı ve kolay bir seçenektir. Yiyeceklerinizi eşit şekilde pişirmenize yardımcı olmak için daha düşük güç ayarıyla birlikte doğru kapları kullanın. Yiyeceklerinizin kirlenmesini önlemek için bunu doğru ve güvenli bir şekilde yaptığınızdan emin olun.

Mikrodalgada Sebzeler Nasıl Pişirilir?

Yiyecekler Buz Çözme İşlemine Nasıl Hazır Hale Getirilir?

  1. Çözdürme talimatlarının olup olmadığını görmek için ambalajı kontrol edin. Hazır yiyecek veya dondurulmuş yiyecek pişiriyorsanız, muhtemelen paketin arkasında buzunun nasıl çözüleceğine veya pişirileceğine ilişkin talimatlar vardır. Düzgün ve güvenli bir şekilde pişirdiğinizden emin olmak için bunları izleyin.
  2. Yiyeceklerinizi ambalajından çıkarın. Yiyecekleri plastik ambalajlarda, plastik torbalarda veya köpük tepsilerde bırakırsanız, yiyecek ısınırken ambalajdaki kimyasalları emebilir. Yiyeceği çıkarın ve orijinal ambalajı atın
  3. Yiyeceği mikrodalgaya dayanıklı bir tabağa veya kaba koyun. Mikrodalga için güvenli olarak etiketlendiklerinden emin olmak için cam, seramik veya plastik kapların altlarına bakın. Sıvılar veya akışkan yiyecekler, dökülmeleri önlemek için kenarları olan daha derin kaplara konulmalıdır
  4. Kapalı bir kap kullanıyorsanız kapağını hafifçe kırın. Kapağı kabın üstünde bırakmak, mikrodalga fırınınızın her tarafına sıçramayı önler ve yiyeceklerin nemli kalmasını sağlar. Pişirme sırasında buharın çıkması için küçük bir alan olduğundan emin olun.

Yemeğinizi Mikrodalgada Nasıl Çözdürebilirsiniz?

  1. Yiyeceğin boyutuna bağlı olarak mikrodalgayı %30 ila %50 gücüne ayarlayın. Daha düşük bir güç ayarının kullanılması, yiyeceğin dışının aşırı pişmeden tamamen ısınmasını sağlar. Büyük et parçaları gibi çözülmesi daha uzun süren yiyecekler %30 gibi daha düşük bir ayarda daha eşit şekilde çözülür.
  2. Her 250-500 gram başına 1 dakika boyunca etin buzunu çözün. Kemiksiz et veya kıyma için, mikrodalgayı 250 gram başına 1 dakikaya ayarlayın. Kemiksiz et et o kadar fazla zaman almaz ve 500 gram başına yaklaşık 1 dakika gerektirir.
  3. Yiyeceklerinizi eşit şekilde ısıtmak ve bakterileri öldürmek için sık sık karıştırın veya döndürün. Mikrodalgayı sık sık duraklatın ve yemeğinizi çıkarın. Çorbanın buzu çözülürken karıştırmak için bir kaşık kullanın veya örneğin donmuş brokoli parçalarını parçalamak için bir çatal veya ellerinizi kullanın. Mikrodalgaya geri koyun ve pişirmeye devam edin
  4. Yiyeceklerinizin buzları çözülürken parçalarını mikrodalgadan çıkarın. Yiyeceğin aşırı pişmesini önlemek için, sık sık kontrol edin ve halihazırda çözülmüş olan kısımlarını çekip çıkarın veya kepçeyle çıkarın. Daha sonra hala donmuş olan bölümlerin buzunu çözmeye devam edin.

Mikrodalgaların Kapağında Neden Siyah Renkli Izgara Bulunur?

Yiyeceklerin Buzunun Çözülüp Çözülmediği Nasıl Anlaşılır?

  1. Buz kristali olup olmadığını kontrol edin.
  2. Yiyeceğin en kalın kısmını (genellikle ortasını) hissedin. Hala buz gibiyse çözülmemiştir.
  3. Kümes hayvanlarının buzunu çözüyorsanız tavuk veya hindi eklemlerinin esnek olması gerekir.
  4. Yiyecekler tamamen yumuşak olmalıdır.

Gıda Güvenliği Kurallarına Uymalısınız

  1. Sıcaklığın en az 74 °C olduğundan emin olmak için bir termometre kullanın. Bu, yiyeceklerdeki zararlı bakterilerin pişmesini sağlayan sıcaklıktır. Yiyecek termometresini yiyeceğin genellikle en az pişen en kalın kısmına yerleştirin.
  2. Yiyecekleri çözdürdükten sonra 1 gün içinde pişirin. Yiyeceğin buzunu çözmek için mikrodalgaya koymak pişirme sürecini başlatacağından, yiyeceği çözdükten hemen sonra kullanmanız gerekir. Aksi halde yiyeceklerin üzerinde bakteri gelişebilir.
  3. Buzunu çözdüğünüz çiğ gıdaları pişirmeden tekrar dondurmayın. Çiğ gıdayı çözdürdüğünüzde onu bakterilerin çoğalabileceği sıcaklığa yükseltirsiniz. Ham haldeyken yeniden dondurmak, bu mikropları veya virüsleri hapsedecektir.
  4. Kirlenmeyi önlemek için mikrodalgayı daha sonra temizleyin. Mikrodalgaya bulaşmış olabilecek meyve suları veya yiyecek parçacıkları bakteri içerebilir. Mikrodalgayı sterilize etmek için sünger, antibakteriyel sabun ve ılık su kullanın

Şunlara da göz atın;

  1. Mikrodalgada sebzeler nasıl pişirilir?
  2. Mikrodalagaların kapağında neden siyah ızgara bulunur?
  3. Mikrodalgada su nasıl kaynatılır?
  4. Mikrodalgada yeniden ısıtarak gıda risklerini önleyebilir misiniz?

Kaynakça

Lezzet Dergisi, tüm yayınlarını güvenilir kaynaklara dayandırır. Tüm yayınlar Lezzet Dergisi bünyesinde bulunan ya da danışmanlık alınan uzmanlar tarafından onaylanır. Doğru ve güvenilir bilgi sunmak için izlediğimiz sürece Lezzet Test Ekibi sayfasından ulaşabilirsiniz.
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo