25 yaşındaki Onur Dikbaş, yarışmaya İstanbul'dan katılıyor. Gastronomi Bölümü'nden mezun olan Onur, okuduğu zamanlarda da çalışıyordu. 6 senedir bu sektörün içinde olan Onur, catering yapmanın yanı sıra yıldızlı restoranlarda çalıştı. Okulu bitirince Miami'ye giden ve ünlü bir şefle çalışan Onur, daha sonra Michelin yıldızlı bir restoranda Executive Chef olarak çalıştı.
Onur Dikbaş'ın Masterchef Yolculuğu
Masterchef Türkiye'nin ilk turunda bitter çikolata suyunda pişmiş somon hazırlayan Onur, şeflerden 3 evet aldı. İkinci turda Oğuzhan ve Tolga ile karşı karşıya gelen yarışmacı, en iyi sakızlı ahtapotu hazırlayarak bir üst tura geçmeye hak kazandı. Ana kadro seçmelerinin dördüncü gününde yarışmacılardan ilk turda kuzu ciğer kullanarak yaratıcı bir yemek yapmalarını, ikinci turda ise ekler hazırlamaları istendi. Gecenin sonunda Hilal ile son ikiye kalan Onur, rakiplerini geride bırakmayı başardı. Onur Dikbaş, Masterchef Türkiye'nin ana kadrosuna dahil oldu.