Yarışmaya İstanbul'dan katılan Onur Dikbaş, 25 yaşındadır. Gastronomi Bölümü'nden mezun olan Onur, ''Yolun sonu şampiyonluk.'' diyerek hedefini gösterdi. Okuduğu zamanlarda da çalıştığını belirten yarışmacı, 6 senedir sektörün içinde olduğunu belirtti. Catering yapmanın yanı sıra yıldızlı restoranlarda çalıştığını söyleyen Onur, okulu bitirince Miami'ye gittiğini ve ünlü bir şefle çalıştığını belirtti. Miami'den döndükten sonra bir Michelin yıldızlı bir restoranda Executive Chef olarak çalışan Onur, yarışmaya bitter çikolata suyunda pişmiş somon yemeği ile katıldı.
Onur, ''İlk hedefim ana kadroya girmek olsa da, sonradan şampiyon olma yolunda ilerlemek istiyorum.'' dedi. Danilo Şef Onur'un yemeği için ''Bu seviye için fazlasıyla yeterli, koskoca bir evet diyorum.'' dedi. Mehmet Şef, ''Somonun güzel pişmiş, yıldız meyvesini beğendim, tasarlanmış ve çalışılmış bir tabak, bu aşama için fazlasıyla yeterli.'' diyerek ikinci evet oyunu kullandı. Somer Şef, ''Ben senin önündeki en önemli engelin bir sonraki tur olacağını düşünüyorum. Bu yolda da engelleme yolundaki en yüksek ihtimalli şeyin senin egon olacağını düşünüyorum. Olur da bazı yemekleri hafife alırsan, bunun sana kötü bir sürpriz çıkarabileceğini düşünüyorum. Ama bu yemek için tabi ki evet diyorum.'' dedi.