Mango Nasıl Dondurulur?

Mango tropikal meyvelerdir ve tadı tatlıdır. Farklı tarifler içerisinde kullanılabilir. Mevsiminde taze ve lezzetli mangoları dondurarak tüm sene tüketebilirsiniz. İşte, mango nasıl dondurulur:
Mango Nasıl Dondurulur?
31 Mayıs 2023, 13:01

Mango tropikal meyvelerdir ve tadı tatlıdır. En iyi taze kesilmiş olarak meyve salatalarında, smoothie'lerde veya donmuş bir atıştırmalık olarak servis edilirler. Farklı tarifler içerisinde kullanılabilir. Mevsiminde taze ve lezzetli mangoları dondurarak tüm sene tüketebilirsiniz. İşte, mango nasıl dondurulur:

Mangoların Seçimi

  1. Kullanmak için olgun mangoları seçin. Meyvenin sertliğini sağlamak için üzerlerine çok az miktarda baskı uygulayın. Olgunluğu karşılaştırırken rengini değil, dokunma duyunuzu kullanın.
  2. Mangoları hazırlayın. Cildi meyveden çıkarmak için bir bıçak kullanın. Mangoyu ısırık büyüklüğünde dilimleyin.

Mango Küplerinin Dondurulması

  1. Parçaları bir fırın tepsisine yerleştirin. Donmuş mangoları parçalamak çok zor olduğu için parçaların birbirine değmediğinden emin olun.
  2. Fırın tepsisini dondurucuya düz bir yüzeye yerleştirin. Parçaların kalınlığına bağlı olarak meyveyi yaklaşık üç ila beş saat dondurun.
  3. Fırın tepsisini dondurucuya düz bir yüzeye yerleştirin. Parçaların kalınlığına bağlı olarak meyveyi yaklaşık üç ila beş saat dondurun.
  4. Mangoları 10 aya kadar dondurun.

Basit Şurup Oluşturma

  1. Orta boy bir tencerede bir bardak şeker ile iki bardak suyu birleştirin.
  2. Karışımı sürekli karıştırarak ve şekerin erimesine izin vererek kaynatın.
  3. Karışımın yandan tamamen soğumasına izin verin.
  4. Mango parçalarını dondurucu dostu kaplara ekleyin. Geçerli tarihe uygun şekilde etiketleyin.
  5. Basit şurubu mangonun üzerine dökün.
  6. Mangoları 12 aya kadar dondurun.

Şunlara da göz atın;

  1. Mangonun faydaları nelerdir?
  2. Mango nasıl kurutulur?
  3. Mango nasıl seçilir?
  4. Mango nasıl yenir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo