Lezzet Dergisi’nden Yıl Sonuna Özel Yeni Sayı!

16 Aralık 2025, 13:21 tarihinde güncellendi.
Lezzet Dergisi’nin Aralık 2025 / Ocak 2026 sayısı, yılın en sofralı, en paylaşmalı zamanına e��lik eden zengin içeriğiyle şimdi tüm bayilerde ve dijital platformlarda!
Lezzet Dergisi’nden Yıl Sonuna Özel Yeni Sayı!

Bu sayının kapağında hindi var. Yılbaşı sofralarının simgesi olan bu klasik lezzet, bereket, paylaşma ve birlikte olma duygusunu yeniden hatırlatıyor.

Sadece Közde Değil, Sofrada Kestanenin 5 Tonu” başlıklı dosyada tatlıdan tuzluya uzanan tariflerle, kestanenin sofradaki beş karakterli tonunu bir araya getiriyoruz.

Hediye mi? Yenir O!” diyoruz; çünkü dünyada ‘edible gift’, yani yenilebilir hediye akımı yükselişte. Bu seçki, yeni yılın en samimi hediyesinin emekle hazırlanmış küçük tatlar olduğunu hatırlatıyor.

Elif Edes, “Lezzetin Çemberi” başlıklı yazısıyla yeni yılın şans ritüellerinden ilham alan çelenk sunumlu tariflerle sofralara neşe katıyor.

Türkiye’nin Coğrafi İşaret Haritası 42 Ürüne Ulaştı” haberiyle, yerel ürünlerin koruma altındaki yolculuğunu güncel verilerle aktarıyor.

Anadolu’nun Vegan Sofrası” dosyasında, Rıza Sönmez’in Anadolu Vegan kitabı üzerinden, yüzyıllardır bitkisel tariflerle yaşayan bu coğrafyanın güçlü belleğini görünür kılıyor.

Ferhan Kaya ile “Yaparım Bilirsin!” köşesinde kış sofrasının iki yıldızı kestaneli pilav ve ayva tatlısı var.

Ebru Koralı, “Retro Sofraların Dönüşü” yazısıyla gastronomide yeniden canlanan tanıdık tatları, porselenleri, jöleleri ve sofranın merkezine yerleşen güveçleri hatırlatıyor.

Şeflerle Kutlama Sofrası”nda Doğa Çitçi, Bahtiyar Büyükduman, Pınar İshakoğlu, Deniz Şahin, Cüneyt Asan ve Sahrap Soysal; yeni yılın heyecanını taşıyan, bir araya gelmenin sıcaklığını hatırlatan tarifleriyle bu sayıda buluşuyor.

Beyaz Et 5’lisi” dosyası, tavuktan bıldırcına, ördekten hindiye uzanan karakterli tariflere yer veriyor.

Şehrin Kutlama Rehberi”, yeni yılı dışarıda karşılamak isteyenler için menüsü, müziği ve atmosferiyle öne çıkan adresleri bir araya getiriyor.

MICHELIN 2026’nın Yıldızları Kadınlar Oldu” haberi, kadın şeflerin başarısını ve rehberin ilk kez tüm Türkiye’yi kapsayan yeni dönemini mercek altına alıyor.

5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’ne özel “Türk Kahvesi: Fincandan Taşan Kültür” yazısı, kahvenin ritüellerini ve iyi bir fincanın inceliklerini hatırlatıyor.

Kahve Tadında Çay Saati!” dosyasında Türk kahvesinin aroması, çay saatine kırk yıl hatırlanacak bir dokunuş katıyor.

Evde Karışan Yeni Dünya” haberiyle, sıfır atık yaklaşımı ve doğal içeriklerle ev mutfaklarına taşınan yeni nesil içecek trendlerini inceliyor.

Şef Türev Uludağ, “Türev’in Adana Mutfağından” sayfasında Reyhanlı kuru cacık, içli köfte, muhammara ve kuru dolma tariflerini özel olarak Lezzet okurlarıyla paylaşıyor.

Ve “Yılın İlk Sofrası: Tasarrufun Değil, Yaratıcılığın Tarifi” dosyasında; yılbaşı sofralarından kalanları israf etmeden, mutfak zekâsıyla yeniden kurmanın yollarını anlatıyor.

Yeni yılın eşiğinde, sofrada buluşmanın ve paylaşmanın en lezzetli hâli bu sayıda.

Satın Almak İçin: DergiBurda

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo