Kremalı Chai Çayı Nasıl Yapılır?

Chai, Hintçe çay anlamına gelir. Kremalı Chai çayı nasıl yapılır sizler için anlattık. İşte, kremalı chai çayı nasıl yapılır:
Kremalı Chai Çayı Nasıl Yapılır?
08 Aralık 2022, 17:38

Chai, Hintçe çay anlamına gelir. Bazıları gerçek chai çayı yapamayacaklarını düşünüyor ama bu doğru değil! Chai'de emilen tüm tatları almak için sabırlı olmanız gerekir. Geleneksel chai çayı lezzetlidir ve kendinizi Hindistan'da güzel bir açık hava çay dükkanındaymışsınız gibi hissettirir. Yatıştırıcı tadı kişiyi derin meditasyona hipnotize edebilir. Kremalı Chai çayı nasıl yapılır sizler için anlattık. İşte, kremalı chai çayı nasıl yapılır:

Malzemeler:

  1. Krema
  2. Siyah çay
  3. 4 ince dilim zencefil
  4. Yıldız anason
  5. 1 karanfil
  6. 1 kakule tohumu
  7. Şeker

  1. Su ısıtıcıda ya da tencerede su kaynatın.
  2. Çay tozunu/poşetini ekleyin. Çayınızı çay bardağınızdaki sıcak suda demleyin.
  3. Kaynayana kadar bekleyin. Isıyı düşük tutun ve yavaşça kaynamasına izin verin. Su koyulaşınca 1-2 yemek kaşığı şeker ekleyin.
  4. Baharatları ekleyin. Zencefili, karanfili, yıldız anasonun küçük bir yaprağını ve kakuleyi çaya ekleyin. Şeker ve baharatlar eriyene kadar iyice karıştırın
  5. Çaya krema ekleyin ve karıştırın. Kremayı ekleyin ve kaynatın. Tüm malzemeler kaynayınca su seviyesi çok azalabilir tek fincan yapıyorsanız. Tadının nasıl olmasını istediğinize bağlı olarak biraz daha su veya krema eklemeyi seçebilirsiniz.
  6. Süzün ve çayı dökün. İç ve rahatlatıcı rahatlamanın seni sakinleştirdiğini hissedin
  7. Sıcakken servis edin.

Şunlara da göz atın;

  1. Sütlü çay içmenin faydaları nelerdir?
  2. Lady grey çayı nasıl demlenir?
  3. Neden çayı limonla içmeliyiz?
  4. Adet söktürücü bitki çayları 
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo