Konserve Hindistan Cevizi Sütünü Neden Çalkalamalısınız?

Hindistan cevizi sütü oldukça lezzetli bir süttür. İnek sütü yerine tatlı ve tuzlu tariflerde, kahvelerinizde kullanabilirsiniz. Ancak aldığını konserve hindistan cevizi sütünü direk kullanmamalısınız. İşte, konserve hindistan cevizi sütünü neden çalkalamalısınız:
Konserve Hindistan Cevizi Sütünü Neden Çalkalamalısınız?
25 Eylül 2023, 16:38

Hindistan cevizi sütü çok güzel bir şeydir: Doğal olarak tatlı hindistan cevizi aromasıyla dolu bu yoğun, kremsi, süt ürünü olmayan sıvı, çorbalarımızı, güveçlerimizi, körilerimizi ve hatta kızarmış dana kaburgalarımızı zenginleştirir. Konserve hindistan cevizi sütlerinizi kullanmadan, kutuyu açmadan önce iyice salladığınızdan emin olun.

Hindistan cevizi sütü stabilizatör içermediği için ayrışır. Yağlı kısım kutunun üstüne çıkacak ve düz beyaz bir mühür oluşturacaktır. Açmadan önce çalkalayabilir, kapağı çıkardıktan sonra hafifçe karıştırabilir veya tabağa döküp hindistan cevizi yağı ve suyu yeniden katmak için karıştırabilirsiniz.

Bu tür bir ayrılma tamamen doğaldır ve hindistancevizi sütünüzün bozulduğu anlamına gelmez. Hindistan cevizi sütü, meyvenin yağlı beyaz etinin ve suyunun bir emülsiyonudur ve bu nedenle doğası gereği dengesizdir: Yağ ayrılmak isteyecektir. Tahmin edebileceğiniz gibi, yağ içeriği ne kadar yüksekse daha fazlası zirveye çıkacaktır.

Hindistan Cevizli Yoğurt Nasıl Yapılır?

Yalnızca hindistancevizi sütü kutularının üstüne çıkan yağlı katıları içeren, hindistancevizi kreması adı verilen ayrı bir ürün satın alabilirsiniz. Genel olarak- ve özellikle pişirme uygulamalarında - hindistancevizi sütü ve hindistancevizi kreması, su hacmindeki büyük fark nedeniyle birbirinin yerine kullanılamaz; lezzet açısından ne kazanırsanız, kesinlikle hidrasyon seviyesinde kaybedersiniz.

Hindistan cevizi sütünü evde sıfırdan yapmak mümkün mü? Kesinlikle, kabuğun içindeki (son derece lezzetli) suyu boşaltma, hindistan cevizini herhangi bir yaralanma veya maddi hasara yol açmadan kırma, beyaz etin kahverengi kabuğunu soyma ve ardından harmanlama zorluğuna katlanmaya istekli olduğunuz sürece Hindistan cevizini suyla hazırlayıp süzün.

Şunlara da göz atın;

  1. Hindistan cevizi nasıl açılır?
  2. Hindistan cevizli yoğurt nasıl yapılır?
  3. Hindistan cevizi nasıl seçilir?
  4. Hindistan cevizi sütü nasıl yapılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo