Kolay Kek Yapmanın Püf Noktaları

29 Kasım 2025, 09:48 tarihinde güncellendi.
Kek yaparken tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması, kekin daha iyi kabarmasını sağlar. Yumurtayla şekeri iyice çırpmak ve unu eleyerek eklemek, kekin yumuşacık olmasına yardımcı olur. Fırın kapağını pişme süresi dolmadan açmamak, kekin sönmesini önler.
Kolay Kek Yapmanın Püf Noktaları

Kek kalıbını yağlayıp unlamak, pişen kekin kalıptan kolayca çıkmasını sağlar. Karışıma unu ekledikten sonra fazla çırpmamak, kekin yumuşak dokusunu korur. Fırına koymadan önce ısınmış fırın kullanmak, kekin dengeli ve güzel kabarmasını sağlar.

kek

Malzemeleri Oda Sıcaklığında Kullanın

Yumurta, süt ve tereyağı gibi malzemeleri buzdolabından çıkarıp en az 30 dakika bekletin. Oda sıcaklığındaki malzemeler daha homojen karışır ve kekin güzel kabarmasını sağlar.

Yumurtayı Şekerle İyice Çırpın

Yumurtayı ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar (yaklaşık 3-5 dakika) çırpın. Bu adım kekin dokusu için çok önemlidir.

Unu Eleyerek Ekleyin

Unu, kabartma tozunu ve varsa kakaoyu mutlaka eleyerek ekleyin. Bu, topaklanmayı önler ve kekin daha yumuşak olmasını sağlar.

kek

Fazla Karıştırmayın

Un ekledikten sonra sadece spatulayla alttan üste doğru karıştırın. Mikser kullanmayın. Aksi takdirde kek sertleşebilir.

Kalıbı Yağlamayı Unutmayın

Kek kalıbını tereyağı ile güzelce yağlayın, ardından hafif un serpin. Yağlı kağıt da kullanabilirsiniz. Kekin kolay çıkmasını sağlar.

Fırını Önceden Isıtın

Keki fırına koymadan önce fırını en az 10 dakika ısıtın. Soğuk fırında kek düzgün kabarmaz.

kek

Fırın Kapağını Açmayın

İlk 25-30 dakika boyunca fırının kapağını açmayın. Aksi halde kek sönebilir.

Kürdan Testi Yapın

Kekin pişip pişmediğini anlamak için ortasına bir kürdan batırın. Temiz çıkıyorsa kek hazırdır.

Keki Dinlendirin

Fırından çıkan keki 10 dakika kalıbında bekletin, sonra kalıptan çıkarın. Tamamen soğuyunca kesin.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo