Kişniş Nasıl Dondurulur? 4 Farklı Kişniş Dondurma Yöntemi

Kişniş kendine has aroması ile birçok mutfakta kullanılan bir bitkidir. Kişnişi en iyi muhafaza etme yöntemi dondurmaktır. Sizler için kişniş dondurma yöntemlerini anlattık. İşte, 5 farklı kişniş dondurma yöntemi:
Kişniş Nasıl Dondurulur? 4 Farklı Kişniş Dondurma Yöntemi
27 Temmuz 2022, 15:36

Kişniş, birçok Asya, Hint, Meksika ve Orta Doğu yemeklerinde kullanmak için harika bir bitkidir. Parlak, gevrek bir tada sahiptir ve hemen hemen her yemeği canlandırabilir. Ne yazık ki, kullanabileceğinizden daha hızlı solma eğilimindedir ve diğer bazı bitkilerin aksine iyi kurumaz. Neyse ki kişnişi dondurarak muhafaza etmek ve daha uzun süre dayanmasını sağlamak mümkündür. İşte, 5 farklı kişniş dondurma yöntemi:


Kişniş Dondurulmaya Nasıl Hazırlanır?

  1. Taze kişniş seçin. Kişniş dondurduğunuzda biraz solacaktır, bu nedenle taze kişniş satın almak önemlidir. Gevrek, parlak yeşil yapraklar arayın. Solmuş, ezilmiş veya sararmış görünen herhangi bir şeyden kaçının.
  2. Kişnişi saplarından tutun ve bir kase soğuk su içinde çalkalayın. Su kirlenene kadar bunu yapmaya devam edin. Su berraklaşana kadar her seferinde işlemi tekrarlayın. İki ila üç su değişimine ihtiyacınız olabilir
  3. Kişnişi birkaç kağıt havluyla kurulayın. Düz bir yüzeye birkaç kağıt havlu koyun, ardından kişnişleri üzerlerine koyun. Salantroyu başka bir kağıt havluyla örtün ve üzerine hafifçe bastırın. Kağıt havlular fazla nemi emecektir. Bunu hiç su kalmayana kadar taze, kuru kağıt havlularla yapmaya devam edin.
  4. Kişnişi 15 ila 30 saniye kaynar suya batırarak ve ardından birkaç saniye daha buz gibi soğuk suya daldırarak yapabilirsiniz. Kişnişi sıcak suda 30 saniyeden fazla bırakmayın ve iyice kurutduğunuzdan emin olun.


Kişniş Plastik Torbada Nasıl Dondurulur?

  1. Kişnişi bütün olarak mı yoksa sadece yaprakları mı dondurmak istediğinize karar verin. Sadece yaprakları dondurmak istiyorsanız, onları sıkıştırmanız ve sapları atmanız gerekir. Ayrıca kişnişi bütün olarak dondurabilir ve ihtiyacınız olduğunda birkaç yaprak koparabilirsiniz.
  2. Kişnişi biraz zeytinyağı ile dondurmak iyi bir fikir olabilir. Bitkiyi bir kaseye koyun ve bir çay kaşığı zeytinyağına bir çay kaşığı atın. Ne kadar zeytinyağı kullandığınız, ne kadar kişniş dondurduğunuza bağlı olacaktır; Ne kadar çok kişnişiniz varsa, o kadar fazla yağa ihtiyacınız olacaktır.
  3. Bir buzdolabı poşetine koyun ve iç kısmını mümkün olduğunca yayın.
  4. Torbalanmış kişnişi dondurucuya koyun. Otlar düz ve düz bir şekilde uzanacak şekilde yerleştirmeye çalışın.


Kişniş Zeytinyağı İçerisinde Nasıl Dondurulur?

  1. Kişnişi kabaca doğrayın. Kişnişi bir kesme tahtası üzerine koyun ve 2,54 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayın.
  2. Blender içerisine yerleştirerek püre haline getirin.
  3. Her 50 gram doğranmış kişniş için 80 mililitre zeytinyağı dökün. Daha yoğun bir kişniş aroması istiyorsanız, kişnişi 100 gram kullanın.
  4. Blenderi açın ve birkaç saniye boyunca vurun. Kapağın sağlam olduğundan ve sızıntı olmadığından emin olun. Yağ yeşile dönene ve kişniş daha küçük parçalara ayrılana kadar karıştırmaya devam edin.
  5. Püreyi bir buz kalıbına dökün. Tepsiyi dondurucuya aktarın. Düz, sabit bir yüzeye koyun. Gece boyunca birkaç saat orada bırakın.
  6. Dondurulmuş küpleri yeniden kapatılabilir bir dondurucu poşete aktarın.
  7. Tarih atarak dondurucuda saklayın.


Kişniş Tereyağı İçerisinde Nasıl Dondurulur?

  1. Biraz kişniş doğrayın ve bir kaseye atın. Bir çubuk tereyağı için yaklaşık 1 ila 3 yemek kaşığı kıyılmış kişnişe ihtiyacınız olacak.
  2. 2-3 yemek kaşığı tereyağı yumuşatılır, kişniş içerisine eklenir. Damak tadınıza göre sarımsak, limon kabuğu ya da baharatlar ekleyebilirsiniz.
  3. Tereyağının içerisinde bütün malzemeler karışana kadar karıştırın.
  4. Tereyağını bir yağlı kağıt içerisine yayın, rulo olarak sarın ve dondurun.


Şunlara da göz atın;

  1. Kişnişin faydaları nelerdir?
  2. Kişniş nasıl saklanır?
  3. Besinler bozulmadan nasıl saklanır?
  4. Taze meyve ve sebze nasıl seçilir?


Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo