ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER MALZEME REHBERİ KEKİN KURU OLMAMASI İÇİN NE YAPMALIYIZ?

KEKİN KURU OLMAMASI İÇİN NE YAPMALIYIZ?

Kekin kuru olması nasıl önlenir? Kekin içi neden kuru olur? Kekin kurumaması için ne yapılır? İşte, kekin kuru olmasını önlemek için bilmeniz gereken püf noktaları:
Kekin Kuru Olmaması İçin Ne Yapmalıyız?

Mis gibi kokusuyla tüm evi saran kek tariflerini kim sevmez ki? Çayın en lezzetli eşlikçisi olan kekleri hazırlarken bazı püf noktalara dikkat etmek gerektiğini hepimiz biliyoruz. Basit ama etkili noktalarla yumuşacık ve kabaran kekler yapmak aslında çok kolay. Ancak bazen işler ters gittiğinde kekin kıvamı istediğimiz gibi olamayabiliyor. Özellikle kekin kuru kalması en sık karşılaştığımız problemlerden biri. Tam da bu yüzden, kekin kuru kalmasını önlemek için dikkat etmeniz gereken püf noktalarını sizler için yazımızda derledik. 



Kekin İçi Neden Kuru Olur?

  • Kekin kuru kalmasında en önemli nedenlerin başında malzemelerin oranı gelir. Keki yumuşak veya kuru yapan, tarifte kullanılan sıvı malzemelerdir.
  • Kekin yumuşacık olması için tarifte verilen yağ oranına dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca pişirme süresi de uygun olacak şekilde ayarlanmalıdır.
  • Kekin yağı az gelirse, olması gerekenden daha kuru ve sert olacaktır.
  • Fırını ısıtmadan keki pişirmek de kekin kurumasına yol açar.
  • Dikkat edilecek diğer unsur ise fırını fansız çalıştırmaktır. Fansız çalışan fırında hava akımı azalır, böylece kek daha nemli ve yumuşak kalır.
  • Keki pişirirken fırına su dolu bir tepsi koymak da kıvamın yumuşak olmasını sağlar.
  • Ayrıca katı ve sıvı malzemelerin oranı da çok önemlidir. Unu fazla eklemek, kekin kurumasındaki sebeplerden biridir.



Kekin Kuru Olmaması İçin Ne Yapmalıyız?

  • Kek harcını hazırlarken malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Kek tarifinde verilen malzeme oranına sadık kalın. Göz kararı eklemek yerine ölçü kapları kullanın.
  • Kuru malzemeleri eleyerek ilave edin.
  • Kek harcının kıvamı ne çok sıvı, ne de çok koyu olmalıdır.
  • Kek harcının kıvamı çok koyu olursa, süt veya yağ ilavesiyle akışkan bir hale getirebilirsiniz.
  • Hazırlayacağınız kekin içinde tereyağı kullanacaksanız, mutlaka az miktarda sıvı yağ ekleyin.
  • Kakaolu kek yaparken, un miktarını azaltın.
  • Keki pişirirken fırında ön ısıtma yapmayı unutmayın.
  • Pişirme işleminden sonra keki oda sıcaklığında dinlendirin. Daha sonra dilimleyin.
  • Keki saklarken yağlı kağıtlara veya buzdolabı poşetlerine doldurun. Hava almayacak şekilde kapattıktan sonra buzdolabında veya buzlukta saklayın. Böylece kekin sonradan kurumasının önüne geçebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!