Karbon Çelik Tava Nasıl Temizlenir?

Karbon çelik tavanızı uygun şekilde temizlemek, daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Korbon çelik tava nasıl temizlenir sizler için anlattık. İşte, karbon çelik tava nasıl temizlenir:
Karbon Çelik Tava Nasıl Temizlenir?
21 Ekim 2022, 15:02

Karbon çelik tavanızı uygun şekilde temizlemek, daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. En iyi alışkanlık, ne pişiriyor olursanız olun kullandıktan sonra temizlemektir. Bu  tavayı en iyi durumda tutar ve onunla bir sonraki yemek pişirmeniz için hazırlar. Temizlemek zor bir işlem değildir, herhangi bir özel ekipman gerektirmez ve sadece 15 dakika sürer. Sık sık karbon çelik tava kullanıyorsanız, metal olmayan bir yıkayıcı bulundurun, böylece tavanızı her zaman temizlemeye hazır olursunuz. İşte, karbon çelik tava nasıl temizlenir:

  1. Tavayı sıcak suda durulayın.
  2. Metal olmayan bir temizleyici ile yiyecek parçacıklarını nazikçe kaldırın veya ovalayın. Yiyecek gerçekten yapışmışsa beş dakika sıcak suda bekletin ve ardından yiyeceği çıkarmaya çalışın.
  3. Tüm yiyecek parçacıkları çıkana kadar tavayı durulayın.
  4. Tavanın içini ve dışını kağıt havlularla kurulayın.
  5. Kurutmayı bitirmek için tavayı set üstü ocak üzerine koyun ve orta ila orta-yüksek ısıda açın.
  6. Tavanın içini az miktarda bitkisel yağ ile silin. Bu paslanmayı önlemeye yardımcı olur.
  7. Tekrar kullanıma hazır olana kadar saklayın.

Karbon Çelik Tava Nasıl ve Neden Baharatlamalısınız?

Yeni (veya baharatsız) bir tavayı baharatlamak, paslanmayı önleyecektir. Bu, daha iyi bir pişirme deneyimi sağlar ve yiyeceklerin tavaya yapışmasını önler. Bir tavayı baharatlamanın en kolay yolu, set üstü ocak ısısını yüksek seviyeye getirmek ve aşırı sıcak olana kadar ısıtmaktır. Temas halinde bir damla su buharlaşmalıdır. Sonra iki yemek kaşığı bitkisel yağda döndürün. İsterseniz 1/2 fincan dilimlenmiş zencefil ve bir demet taze soğan ekleyebilirsiniz. Isı orta seviyeye düşürüldüğünde, metal bir spatula kullanın ve zencefil ve yeşil soğanları 20 dakikaya kadar yüzeye sürün. Ardından katıları atın ve wok'u sıcak su ve yumuşak bir süngerle yıkayın. Kısık ateşte kurutun.

Baharat işlemi tavanın iç rengini değiştirirse endişelenmeyin. Sarı, siyah veya mavi bir renk tonuna dönüşebilir. Her tava, baharatlama ve ısıtma işlemine farklı tepki verir, ancak renk değişikliği sadece baharatın başarılı olduğu anlamına gelir.


Şunlara da göz atın;

  1. http://Karbon çelik tavanızı uygun şekilde temizlemek, daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. En iyi alışkanlık, ne pişiriyor olursanız olun kullandıktan sonra temizlemektir. Bu tavayı en iyi durumda tutar ve onunla bir sonraki yemek pişirmeniz için hazırlar. Temizlemek zor bir işlem değildir, herhangi bir özel ekipman gerektirmez ve sadece 15 dakika sürer. Sık sık karbon çelik tava kullanıyorsanız, metal olmayan bir yıkayıcı bulundurun, böylece tavanızı her zaman temizlemeye hazır olursunuz. İşte, karbon çelik tava nasıl temizlenir: Tavayı sıcak suda durulayın. Metal olmayan bir temizleyici ile yiyecek parçacıklarını nazikçe kaldırın veya ovalayın. Yiyecek gerçekten yapışmışsa beş dakika sıcak suda bekletin ve ardından yiyeceği çıkarmaya çalışın. Tüm yiyecek parçacıkları çıkana kadar tavayı durulayın. Tavanın içini ve dışını kağıt havlularla kurulayın. Kurutmayı bitirmek için tavayı set üstü ocak üzerine koyun ve orta ila orta-yüksek ısıda açın. Tavanın içini az miktarda bitkisel yağ ile silin. Bu paslanmayı önlemeye yardımcı olur. Tekrar kullanıma hazır olana kadar saklayın. Karbon Çelik Tava Nasıl ve Neden Baharatlamalısınız? Yeni (veya baharatsız) bir tavayı baharatlamak, paslanmayı önleyecektir. Bu, daha iyi bir pişirme deneyimi sağlar ve yiyeceklerin tavaya yapışmasını önler. Bir tavayı baharatlamanın en kolay yolu, set üstü ocak ısısını yüksek seviyeye getirmek ve aşırı sıcak olana kadar ısıtmaktır. Temas halinde bir damla su buharlaşmalıdır. Sonra iki yemek kaşığı bitkisel yağda döndürün. İsterseniz 1/2 fincan dilimlenmiş zencefil ve bir demet taze soğan ekleyebilirsiniz. Isı orta seviyeye düşürüldüğünde, metal bir spatula kullanın ve zencefil ve yeşil soğanları 20 dakikaya kadar yüzeye sürün. Ardından katıları atın ve wok'u sıcak su ve yumuşak bir süngerle yıkayın. Kısık ateşte kurutun. Baharat işlemi tavanın iç rengini değiştirirse endişelenmeyin. Sarı, siyah veya mavi bir renk tonuna dönüşebilir. Her tava, baharatlama ve ısıtma işlemine farklı tepki verir, ancak renk değişikliği sadece baharatın başarılı olduğu anlamına gelir.">Waffle makinası nasıl temizlenir?
  2. Kavanoz açacağı nasıl temizlenir?
  3. Mikrodalga nasıl temizlenir?
  4. Su sebili nasıl temizlenir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo