Jackfruit Nedir: Jackfruit Nasıl Yenir?

Jackfruit, bir diğer adı ile jak meyvesi tropikal bir meyvedir. Peki nasıl yenir? İşte, jackfruit nasıl yenir:
Jackfruit Nedir: Jackfruit Nasıl Yenir?
11 Ağustos 2022, 13:04

Jackfruit, bir diğer adı ile jak meyvesi başta Hindistan ve Bangladeş olmak üzere tropikal ve subtropikal iklimlerde yetişen büyük, dikenli bir meyvedir. Meyveler doğrudan ağaçların gövdelerinden yetişir ve dünyanın en büyük ağaç meyvesidir. Nefesi besin açısından zengindir ve yüksek miktarda potasyum, B vitamini ve protein içerir. Meyvenin tohumları yaygın olarak yenir ve meyve aynı zamanda bir dizi yemekte et alternatifi olarak da kullanılabilir. Jackfruit nasıl yeni sizlere anlattık. İşte, jackfruit nasıl yenir:


Jackfruits Nerede Bulunur?

  1. Yerel marketlerde jackfruit arayın. Bir meyveyi alıp yemeden önce onu satan bir mağaza bulmanız gerekir.
  2. Konsept mağazalarda bulabilirsiniz.
  3. Asya marketlerine bakın. Bu işletmeler genellikle diğer süpermarketlerde bulunamayan Asya malzemeleri satarlar ve büyük olasılıkla jackfruit satarlar.
  4. İnternetten tropikal meyve satan yerlerden sipariş verebilirsiniz.

Jackfruit Nasıl Hazırlanır?

  1. Keskin bir bıçak ile meyveyi ortadan ikiye kesin.
  2. Jackfruit'i ters çevirin.  Bunu yapmak için, jackfruit yarısının dışını sağlam bir şekilde kavramanız gerekir.  Açıkça görülebilen meyve parçaları öne çıkacaktır. Bir parça alın ve jackfruit gövdesinden dışarı çekin.  Bu meyve parçasını yırtarak açın ve çekirdeği çıkarın.
  3. Jackfruit'in her iki yarısından da tüm tohumları çıkarana kadar bu işlemi tekrarlayın.
  4. Jackfruit, ellerinize, kıyafetlerinize, bıçağınıza ve kesme tahtasına yapışacak ve meyveyi kesme işlemini zorlaştıracak çok yapışkan bir öz üretir.  Bunu önlemek için ellerinizi ve bıçağınızı, yapışkan özsuyunu dağıtacak olan bitkisel yağa bulayın.
  5. Jackfruit'i kaynatın veya kızartın. Jackfruit lezzetlidir ve yaklaşık olarak bir muz ve bir ananas karışımı gibi bir tada sahiptir ve aynı zamanda mango benzeri lezzet ipuçlarına sahiptir.  Nefesinin yenebilir kısmı aslında tohumu koruyan etli kabuktur.  Hem etli baklalar hem de tohumlar yenilebilir.  Asya'nın bazı bölgelerinde, tohum kendi başına bir tadı olmamasına rağmen bir inceliktir.  10-15 dakika (yumuşayana kadar) kaynattıktan sonra haşlanmış patates kıvamında doğrudan yenmektedir.
  6. Daha sıkı bir doku için tohumlarınızı 20 dakika boyunca 200°C fırında pişirebilirsiniz.
  7. Düzgün bir şekilde soymak zordur;  dış kısmı dikenli ve kalındır ve bir kez kestiğinizde içinin yapışkan, yapışkan ve kesilmesi zor (yukarıda açıklandığı gibi) olduğunu göreceksiniz. 
  8. Genç jackfruit'i 30 dakika 40 dakikaya kadar kaynatarak ön pişirin.  Yeterince yumuşak olduklarında, vegan et yerine sote edilebilir veya pişirilebilirler.


Şunlara da göz atın;

  1. Ejder meyvesi nasıl yenir?
  2. Mango nasıl yenir?
  3. Ananas nasıl yenir?
  4. Kudret narı nasıl yenir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo