İstanbul’a Michelin bir geldi pir geldi!

Türk şeflerimizin ve restoranlarımızın layık görüldüğü yıldızlardan sonra bir de Japon Michelin’imiz oldu.
İstanbul’a Michelin bir geldi pir geldi!
10 Kasım 2022, 12:32

Buyurun şehrin en yeni otellerinden biri olan JW Marriott Istanbul Sea’de kapılarını açan Akira Back’e, sonbahar mönüsü ile öne çıkan No:54 Kebap & Steak’e ve de Komili zeytin hasadına damga vuran Ömür Akkor ve Ekrem Yanbolluoğlu lezzetlerine...

Michelin Yıldızlı Japon Akira Back JW Marriott İstanbul Sea‘de!

Şef Akira Back’in restoran imparatorluğunun son durağı İstanbul.


Akira


Ona neden İstanbul’u tercih ettiğini sorduğumda “İstanbul tarihsel büyüleyiciliği ve modern şehir hayatıyla çok farklı özellikler barındırıyor. Yeni ve geleneksel birçok farklı kültürel özelliğin tek potada eridiği bir şehir” yanıtını aldım.

Hedefi ise Türkiye’nin en önemli özelliklerinden olan enerji ve coşkuyu, tüm dünyada başarısı bilinen mutfak ve servis standartlarıyla birleştirmek.

Restoranlarındaki büyüleyici iç dekorasyonun hikayesi ise annesine ait, “Tüm restoranlarımda annemin sanat eserlerinden görseller var.

Bu restoranda onları sushi barda, duvarlarda ve tabaklarda görüyorsunuz” diyor.

Akira Back’in JW Marriott İstanbul Sea’den sonraki durağı ise Londra...

Restoranlarının sadık müşterileri arasında Elon Musk, Dalai Lama, Bill Clinton, Sarah Jessica Parker, Justin Timberlake, Taylor Swift, Nick Jonas gibi dünyaca ünlü isimler yer alıyor.

Yakın arkadaşı Elon Musk, ‘Ssamjang’ kuru olgunlaştırılmış sığır etini çok seviyormuş, bu yemek için “Tesla kadar orijinal” diyormuş.

Başarılı şef, ünlü isimlerle dostluğunu ise “Önce yemeklerimi seviyorlar sonra da arkadaşım oluyorlar” sözleriyle anlatıyor.


Akira


Tadım menüsüne göz atacak olursak;

  1. Soğuk başlangıçlar; Umami aioli, mikro biftek otu (micro shiso) ve beyaz trüf yağıyla AB Tuna Pizza, marine edilmiş Masago, kırmızı kuzukulağı (red sorrel) ve Chojang’la Jeju Domi ve Osetra havyarı, wasabi soyası ve brioche ekmeğiyle Toro ve Sarı Kuyruk Akya (Yellowtail) Tartarından oluşuyor.
  2. Sıcaklarda ise gelince; Deniz kestaneli, tatlı karidesli, Gejandlı, füme patates köpüklü ve havyarlı Truffle Bomb ve black market Anguslu, karışık mantarlı Filet Tobanyaki yer alıyor.
  3. Şefin imza Sushi Roll’larından kızarmış kısa kaburga ve Asya usulü lahana salatalı Cow-Wow Roll, karides tempuralı, acı ton balıklı, somon belly Aburi  ve chipotle mayonezli Perfect Storm; acı yengeçli, salatalıklı, kuşkonmazlı ve karpuz pop rock’lı Pop Rockin’i deneyimledik.  
  4. Saf Japon Wagyu’sunun en üst seviyesini temsil eden Kagoshima A5 Wagyu, içinde Tobanyaki ve trüf barındırıyordu; sarımsak, acı daikon ve ponzuyla Tataki yöntemiyle hazırlanmıştı.


no.54


No. 54 Kebap & Steak’de Lokal Lezzetler!

Yeme-içme sektöründe 23 yılı geride bırakan, Türkiye’nin en büyük zincir restoranlarından Happy Moon’s Grup’un en yeni markası No. 54 Kebap & Steak; sonbahar-kış menüsünde, Türkiye’nin farklı coğrafyalarından gelip aynı mutfakta birleşen tatlarla, müdavimlerini çok özel bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.


no.54


Dana etlerinin Bandırma’nın en iyi çiftliklerinden karkas olarak seçilip dinlendirildikten sonra işlendiği No. 54 Kebap & Steak’te kebapların tamamı kıvırcık kuzu eti kullanılarak özenle hazırlanıyor.

İmza lezzetleri arasında Şaşlık Burger, Kuzu Kafes ve Dana Asado gibi lezzetler de olan restoranın, mevsiminde ve taze lezzetlerin kullanıldığı yeni menüsünde ise Adana Kebap, Basma Kebap, Dana Lokum, Kuzu Şiş ve Katmer gibi lezzetler yer alıyor.


no.54 kabak tatlisi


Kazdağları’nda özgürce gezen kuzulardan elde edilen etlerin Gaziantep’in meşhur yaprak pul biberiyle buluştuğu, Antep fıstığıyla en özel sütlerden elde edilen manda kaymağının ve daha pek çok benzersiz lezzetin yer aldığı yeni menü denemeye değer.


komili

Ayvalık Zeytin Hasadı

Ayvalık’ta gelenekselleşen Komili Zeytin Hasadı’nda yazar & şef Ömür Akkor, muhteşem yemeklerini tadarken, bu yemeklerin zeytinyağı ile olan bağını da bizzat kendisinden dinledik.


komili


Zeytinler dalından toplanırken kurulan hasat sofrasına; Ömür Akkor ve konuklar tarafından dövülen, odun ateşinde hazırlanan Balıkesir mutfak kültürünün vazgeçilmezi ‘keşkek’ damgasını vurdu.

Ege’nin yöresel dansları eşliğinde hasat alanını şenlendiren folklor gösterisinin ardından toplanan zeytinler sıkım tesisine götürülüp zeytinyağına dönüştürülerek şişelendi.


komili


Yine Ömür Akkor’un tasarladığı hasat akşam yemeği menüsü, yörenin ünlü şefi Ekrem Yanbolluoğlu ve ekibi tarafından Kuzey Ege’ye ait zeytinyağı ve coğrafyanın kendi ürünleri ile hazırlandı.

Kategoriler
Lezzet Logo