Hamur Açmadan Oklavasız Mayasız Börek Yapmanın 5 Püf Noktası

28 Kasım 2025, 18:24 tarihinde güncellendi.
Hamur açmayı bilmeyenler için oklavasız ve mayasız börek yapmak oldukça pratiktir. Kat kat yağlayarak ve iç harcı dengeli kullanarak böreğin lezzetini artırabilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında pişirip, pişmeden önce üzerine yumurta veya yoğurt sürmek böreğin çıtır ve altın renginde olmasını sağlar.
Hamur Açmadan Oklavasız Mayasız Börek Yapmanın 5 Püf Noktası

Hamur açmadan yapılan böreklerde hazır yufka veya lavaş kullanmak işleri kolaylaştırır. Böreği tepsiye yerleştirdikten sonra kısa bir süre dinlendirmek, pişerken dağılmasını önler ve daha güzel şekil almasını sağlar.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo