Hamsili Pilavın İçine Ne Konur?

28 Kasım 2025, 13:31 tarihinde güncellendi.
Hamsili pilavın içine soğanla kavrulmuş pirinç, kuş üzümü, dolmalık fıstık ve çeşitli baharatlarla hazırlanmış iç pilav konur. Dereotu ve maydanoz gibi yeşillikler de lezzetini artırır. Bu iç pilav, tepsiye serilen hamsilerin ortasına yerleştirilip üzeri tekrar hamsilerle kaplanarak fırında pişirilir.
Hamsili Pilavın İçine Ne Konur?

Hamsili pilavın iç harcı, kuş üzümlü ve fıstıklı aromalı bir pilavdır. Soğan, tereyağı ve baharatlarla kavrulan pirinç, dereotu ve maydanozla zenginleştirilir. Hazırlanan bu pilav, hamsilerin arasına yerleştirilerek pişirilir.

hamsili pilav

  1. Pirinç (baldo tercih edilir)
  2. Soğan (ince doğranmış, kavrulur)
  3. Dolmalık fıstık (hafif kavrulur)
  4. Kuş üzümü (önceden ılık suda bekletilir)
  5. Dereotu ve/veya maydanoz
  6. Taze soğan (isteğe bağlı)
  7. Tereyağı ve biraz zeytinyağı
  8. Tuz, karabiber, yeni bahar, tarçın gibi baharatlar
  9. Sıcak su veya tavuk suyu (pilavı pişirmek için)

Sonra yuvarlak tepsiye hamsiler dizilir, ortasına bu iç pilav doldurulur, üzeri tekrar hamsilerle kaplanır ve fırında pişirilir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo