Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Girit kabağı dilimlenip haşlandıktan sonra buzluğa uygun kap veya poşetlere konulmalıdır. Blanşlama işlemi sebzenin rengini ve besin değerini korur. Buzlukta saklanan kabak, çözdürüldükten sonra yemeklerde kolayca kullanılabilir.
Kabağı yıkayıp kabuğunu soyun (isteğe bağlı) ve dilim veya küp şeklinde doğrayın.
Sebzeyi kaynar suda 2–3 dakika haşlayıp hemen soğuk suya aktarın. Bu, besin değerini ve rengini korur.
Blanşlanan kabağı iyice süzün ve kağıt havlu ile fazla suyunu alın.
Kabağı tek porsiyonluk veya yemeklik olacak şekilde buzluktan geçirmez poşet veya kaplara yerleştirin, hava almayacak şekilde kapatın.
Üzerine tarih yazın ve -18°C’de, yaklaşık 10–12 ay boyunca saklayın.
Şunlara da göz atın: