Ev Yapımı 4 Nefis Sıcak Çikolata Tarifi

Sıcak çikolata, tatlı krizlerinin ve soğuk havaların vazgeçilmez lezzetidir. Sizlere ev yapımı sıcak çikolata nasıl yapılır anlattık. İşte, ev yapımı sıcak çikolata nasıl yapılır:
Ev Yapımı 4 Nefis Sıcak Çikolata Tarifi
05 Şubat 2024, 17:06

Sıcak çikolata, karlı bir kış günü için mükemmel bir içecek ya da yılın herhangi bir zamanında ağzınızı çikolata lezzetiyle doldurabilecek harika bir ikramdır. İster basit, ister baharatlı, ister biraz daha tatlı olsun, sıcak çikolata yapmanın çeşitli yolları vardır. Kısa sürede sıcak çikolata yapmayı öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli. İşte, ev yapımı sıcak çikolata nasıl yapılır:

Basit Sıcak Çikolata Malzemeleri

  1. 1 yemek kaşığı. kakao tozu
  2. 1 yemek kaşığı. toz şeker
  3. 3/4 su bardağı su
  4. 2/3 bardak yağsız süt
  5. 3/4 çay kaşığı. vanilya aroması

Mocha Sıcak Çikolata Malzemeleri

  1. 1 su bardağı şekersiz kakao tozu
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1/4 fincan granül kahve
  4. 1 yemek kaşığı vanilya
  5. 6 bardak süt
  6. 2 bardak krema

Fındıklı Sıcak Çikolata

Baharatlı Sıcak Çikolata Malzemeleri

  1. 115 gram şekersiz çikolata
  2. 2 1/2 bardak süt
  3. 1/2 su bardağı şeker
  4. 3/4 çay kaşığı tarçın
  5. 1/4 çay kaşığı toz biber
  6. 1 adet çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş kırmızı dolmalık biber

Hızlı Sıcak Sıcak Çikolata Malzemeleri

  1. Süt
  2. Çikolata Parçacıkları

Sıcak Çikolata Miks

Basit Sıcak Çikolata Nasıl Yapılır?

  1. Kakaolu karışımı hazırlayın. 1 yemek kaşığı birleştirin. kakao tozu ve 1 yemek kaşığı. toz şeker bir kapta. Malzemeleri birleştirmek için biraz karıştırın.
  2. Başka bir kaseye veya bardağa ¾ bardak su dökün. Mikrodalgaya dayanıklı olduğundan emin olun.
  3. Suyu 1 ½ dakika boyunca veya su kaynayana kadar yüksek sıcaklıkta mikrodalgada tutun.
  4. Sıcak suyu kakaolu karışımın üzerine dökün. Karışımı pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
  5. Başka bir bardağa 2/3 bardak yağsız buharlaştırılmış süt dökün. 1 dakika boyunca yüksek sıcaklıkta mikrodalgada tutun. Daha sonra ılık sütü su ve kakao karışımıyla birlikte bardağa dökün.
  6. ¾ çay kaşığı ekleyin. vanilya aroması. Malzemeleri birleştirmek için iyice karıştırın. Daha sonra bardağa birkaç mini marshmallow koyun.
  7. Mini marshmallowlu bu lezzetli sıcak çikolatanın tadını çıkarın; bir arkadaşınıza ikram etmek isterseniz, sıcak çikolatanızı yapmaya başladığınızda malzemeleri ikiye katlayın veya işlemi tekrarlayın.

Mocha Sıcak Çikolata Nasıl Yapılır?

  1. İlk dört malzemeyi ağır bir tencerede birleştirin. 1 su bardağı şekersiz kakao tozu, 1 su bardağı şeker, ¼ su bardağı hazır espresso, 1 yemek kaşığı birleştirin. Vanilya, 1 tutam tuz ve 1 bardak soğuk suyu bir tencereye alıp karışımı kısık ateşte ısıtın.
  2. Malzemeleri çırpın. Kakao tozu çözülene ve karışım pürüzsüz ve kremsi hale gelinceye kadar çırpmaya devam edin.
  3. Karışıma yavaş yavaş sütü ve yarısını ekleyin. Karışıma 6 su bardağı süt ve 2 su bardağı krema ekleyin, kısık ateşte malzemeleri sıcak olana kadar kaynatmadan birlikte çırpın. 1 su bardağı süt ve ¼ su bardağı kremayı birer birer ekleyin ve kalan sütün yarısını ve tüm malzemeler iyice karışana kadar küçük porsiyonlar halinde eklemeye devam edin.
  4. Bu lezzetli mocha sıcak çikolatanın tadını kahvaltı ikramı olarak veya günün herhangi bir saatinde çıkarın.

Sıcak Çikolata Hangisi İle Daha İyidir: Su mu Süt mü?

Baharatlı Sıcak Çikolata Nasıl Yapılır?

  1. 2,5 bardak sütü orta boy bir tencerede, orta ateşte ısıtın. Süt sıcak olana kadar ısıtın ancak kaynatmayın.
  2. Şeker ev çikolatayı süte ekleyin. Malzemeleri birbirine karışana kadar karıştırın.
  3. Baharatları ve biberleri içerisine ekleyerek malzemeleri kaynama noktasına getirin.
  4. Kırmızı biberi çıkarın. Tadı sıcak çikolatanın içinde kalacaktır.
  5. Sıcakken servis edin.

Hızlı Sıcak Çikolata Nasıl Yapılır?

  1. Bir tava, süt ve çikolata parçaları alın. Ocağı orta ateşe alın.
  2. Sütü ve damla çikolatayı içine dökün.
  3. Bir ila iki dakika karıştırın.
  4. İster sadece dökerek ister büyük bir kaşıkla bir bardağa dökün.

Şunlara da göz atın;

  1. Çikolatalı tatlı tarifleri
  2. Arta kalan eritilmiş çikolata nasıl saklanır?
  3. Sıcak çikolata hangisinde daha iyidir?
  4. Sıcak çikolatanıza nasıl derinllik katarsınız?

Kaynakça

Lezzet Dergisi, tüm yayınlarını güvenilir kaynaklara dayandırır. Tüm yayınlar Lezzet Dergisi bünyesinde bulunan ya da danışmanlık alınan uzmanlar tarafından onaylanır. Doğru ve güvenilir bilgi sunmak için izlediğimiz sürece Lezzet Test Ekibi sayfasından ulaşabilirsiniz.
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo