Ev Yapımı Pratik Puding Hazırlamanın 5 Tüyosu

28 Kasım 2025, 16:43 tarihinde güncellendi.
Ev yapımı puding hazırlarken en önemli püf noktası topaklanmayı önlemek için kuru malzemeleri soğuk sütle karıştırmaktır. Pişirme sırasında sürekli karıştırmak ve ocağı orta ateşte tutmak, kıvamı pürüzsüz yapar. Son dokunuş olarak içine çikolata, vanilya ya da portakal kabuğu ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
Ev Yapımı Pratik Puding Hazırlamanın 5 Tüyosu

Evde pratik puding yaparken pürüzsüz kıvam için karışımı soğuk sütle başlatmak gerekir. Pişirme esnasında sürekli karıştırmak, hem dibi tutmayı hem de topaklanmayı engeller. Son aşamada küçük dokunuşlarla, örneğin çikolata ya da vanilya ekleyerek pudingi çok daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo