Yaz mevsiminin en tatlı kaçamağı hiç şüphesiz dondurma! Ancak marketten alınan dondurmaların içeriğinden emin olamıyor ya da daha doğal, katkısız tatlar arıyorsanız, çözüm çok basit; evde dondurma yapmak. Üstelik düşündüğünüz kadar zor değil! Sadece birkaç malzeme ile dondurma makinesi olmadan da harika sonuçlar elde edebilirsiniz. İster meyveli, ister kakaolu, ister sorbe... İşte sizi serinletecek 7 pratik ev yapımı dondurma tarifi!
Malzemeler:
500 g taze çilek
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı krema
1 su bardağı süt
Yapılışı:
Çilekleri blender’da püre haline getirin. Diğer malzemelerle karıştırın, bir kaba alın. Ara ara karıştırarak 5-6 saat dondurun.
Malzeme:
4 olgun muz
Yapılışı:
Muzları dilimleyip dondurun. Sonra blender’dan geçirin, pürüzsüz olana kadar. Hemen servis edebilir ya da biraz daha dondurabilirsiniz.
Malzemeler:
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1/2 su bardağı kakao
3/4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilin
Yapılışı:
Tüm malzemeleri çırpın, kaba dökün. Her saat karıştırarak 5 saat dondurun.
Malzemeler:
2 su bardağı kavun püresi
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı bal veya şeker
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırın, dondurucuya alın. 1-2 saatte bir karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
Malzemeler:
1 su bardağı taze limon suyu
1 su bardağı su
3/4 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
Şekerli suyu hazırlayıp soğutun. Limon suyunu ve kabuğunu ekleyin. Dondurucuya koyun, her 30 dakikada bir karıştırın.
Malzemeler:
1 su bardağı krema
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı karamel sos
5-6 adet bisküvi (parçalanmış)
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırın, kalıba dökün. Dondurucuda 5 saat bekletin.
Malzemeler:
2 olgun muz
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1/4 su bardağı süt
Yapılışı:
Hepsini blender’dan geçirin. Donması için dondurucuya koyun, ara ara karıştırın.