Et sotenin lezzetini artırmak için tencereyi önceden iyice ısıtmak önemlidir. Eti fazla karıştırmadan pişirmek, dokusunun korunmasını sağlar. Ayrıca, pişirme sırasında tencereye biraz yağ eklemek, etin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar.
Eti doğramadan veya pişirmeden önce 15–20 dakika oda sıcaklığında bekletmek, pişerken daha eşit ısınmasını sağlar. Bu sayede dışı yanıp içi çiğ kalmaz.
Eti tencereye attığınızda suyunu salmasını önlemek için tencerenin iyice kızgın olmasına dikkat edin. Eti bir kerede fazla karıştırmadan mühürleyin; böylece lezzetli bir kahverengi kabuk oluşur ve et suyunu içinde hapseder.
Tuz ve baharatları çok erken eklemek etin suyunu salmasına sebep olabilir. Özellikle tuzu pişmenin sonuna doğru eklemek, etin daha sulu ve yumuşak kalmasını sağlar.
Şunlara da göz atın: