Eskişehir Usulü Çi Börek Yapmak İçin 4 İpucu

28 Kasım 2025, 16:53 tarihinde güncellendi.
Çi börek, Eskişehir mutfağından Anadolu'ya yayılan bir lezzettir. Ancak lezzetli ve tam kıvamında bir çi börek yapmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Gelin, çi börek yapmak için ihtiyacınız olan ipuçlarına birlikte göz atalım.
Eskişehir Usulü Çi Börek Yapmak İçin 4 İpucu

Çi börek (ya da çibörek), Kırım Tatar mutfağının en bilinen ve sevilen yemeklerinden biridir. Özellikle Eskişehir’de, Kırım Tatarlarının yoğun yaşaması nedeniyle şehrin simge yemeklerinden biri haline gelmiştir. İnce açılmış hamurun içine kıyma, soğan, tuz, karabiber ve biraz su ile hazırlanan harcın konulup, yarım ay şeklinde kapatıldıktan sonra bol yağda kızartılmasıyla yapılan bu böreğin dışı incecik ve çıtır, içi ise yumuşak olmalıdır. 

Çi Börek Yapmanın Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo