İstanbul'da gastronomi rüzgarları estiren Gusto Weekend, ünlü şeflerin workshoplarına katılma ve sunumlarını tatma imkanı sağladı. Yemek ve müziği buluşturan etkinlik 16-17 Ekim'de Hilton İstanbul Bosphorus’ta gerçekleşti.
Kökeni İtalyanca'ya dayanan 'gusto' kelimesi, günümüzde 'tadına bakmak, coşku, enerji ve zevk' anlamlarında da kullanılıyor. Gusto'nun kelime anlamından yola çıkılarak yapılan bu etkinlik, dünya mutfaklarının lezzetlerini ve ünlü şeflerin sunumlarını bir araya getirdi.
Hilton Bosphorus’un bahçe kısmında geniş bir alana kurulan etkinlikte birbirlerinden farklı 40 restoran stant kurdu. Sınırsız yemekler eşliğinden müzik ve eğlence dolu anlar yaşandı. Pandemi koşulları sebebiyle açık alanda yapılan Gusto Weekend etkinliğinde stant ve yemek yeme yerlerinin üzeri kötü hava koşullarına karşı kapatıldı. Yemek etkinliğinin yanı sıra müzik ve dans şovları yapıldı.
Alanda bulunan onlarca restoranın yanı sıra festival alanında Umut Karakuş, Murat Deniz Temel & Tuğba Yazıcı, Ali & Buse Dövenci, Hazer Amani, Sinan Budeyri ve Sidar Burak ve daha birçok şef sohbet etmek ve sorulara cevap vermek için stantlarının başındalardı. İkram için hazırlanan yemekler küçük porsiyonlarda sunumlar halinde hazırlanmıştı. İkramlar dışında etkinlik alanında workshop ve oyun alanları da mevcuttu.
Festivalde canlı müziklere de yer verildi. Cumartesi günü Karsu ve Yalın, Pazar günü ise Ayhan Sicimoğlu ve Edis sahne aldı.