En Lezzetli Tulum Peyniri Hangisi?

27 Kasım 2025, 16:58 tarihinde güncellendi.
Tulum peyniri, keçi sütüyle yapılan ve tulumda olgunlaştırılan yoğun aromalı bir Anadolu peyniridir. En lezzetli tulum peynirleri, yüksek keçi sütü oranına sahip, doğal deri tulumda en az 6 ay olgunlaştırılmış ve orta tuzlulukta olanlardır. Geleneksel yöntemlerle üretilenler daha aromatik ve dengeli bir tat sunar.
En Lezzetli Tulum Peyniri Hangisi?

Tulum peyniri, Anadolu’nun geleneksel peynirlerinden biridir ve genellikle keçi sütüyle yapılır. Adını, olgunlaştırma aşamasında peynirin keçi veya koyun derisinden yapılan “tulum” içinde bekletilmesinden alır. Bu özel olgunlaştırma yöntemi peynire yoğun aromalı, hafif ekşimsi, tuzlu ve kendine özgü bir lezzet verir. Bölgesine, kullanılan sütün oranına ve bekletme süresine göre kıvamı değişebilir; kimi daha ufalanır yapıdadır, kimi ise daha yağlı ve yumuşaktır.

''Tulum peyniri nasıl yenir, hangi tulum peyniri kokmaz ve tulum peynirinin küflenmemesi için ne yapmalı?'' başlıklı haberlere de göz atın.

En Lezzetli Tulum Peyniri Hangisi?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo